Ο Εθνικός κέρδισε τον Ολυμπιακό με 10-8 στο «Παπαστράτειο», στον τέταρτο τελικό της Α1 πόλο και ισοφάρισε σε 2-2 τις νίκες. Οι «ερυθρόλευκοι» εξέφρασαν με έντονο τρόπο τα παράπονά τους για τη διαιτησία και ο αγώνας παραλίγο να μην τελειώσει ποτέ. Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους την Τετάρτη, στον πέμπτο και τελευταίο τελικό από τον οποίο θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής.

Οι «κυανόλευκοι» ξεκίνησαν πολύ δυνατά τον αγώνα και προηγήθηκαν με 3-0, λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου εννιαλέπτου. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, πήραν διαφορά ακόμα και με τέσσερα τέρματα (2-6) για να κλείσουν την δεύτερη περίοδο προηγούμενοι με 6-3.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα οι πρωταθλητές Ελλάδας εξαπέλυσαν την αντεπίθεσή τους, σταδιακά μείωσαν τη διαφορά και ισοφάρισαν σε 8-8, λίγο μετά την έναρξη της τελευταίας περιόδου. Ο Εθνικός ήταν πιο ψύχραιμος στα τελευταία δραματικά λεπτά, εκμεταλλεύθηκε το ότι 5 (!) πολίστες των γηπεδούχων είχαν αποβληθεί (με αντικατάσταση) και πήρε τη νίκη με 10-8.

Μισό λεπτό πριν από τη λήξη ο αγώνας διεκόπει για περίπου δέκα λεπτά, μετά από έντονες διαμαρτυρίες των «ερυθρόλευκων» προς τους διαιτητές της συνάντησης.

Τα εννιάλεπτα: 1-3, 3-6, 7-8, 8-10

Ολυμπιακός: Ψύχος 1, Θωμάκος 3, Θεοδωρόπουλος 2, Σερτβίτις 1, Χατζηθεοδώρου 1

Εθνικός: Μπλάνης 2, Μυλωνάκης 3, Χατζηκυριακάκης 1, Κοκκινάκης 1, Μάζης 1, Βλοντάκης 2

Επιμέλεια: Πέτρος Λιοδάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube