Ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών στους άνδρες και ο Τάλως Χανίων στις γυναίκες, κατέκτησαν την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας με τη συμμετοχή 90 αθλητών και αθλητριών από 17 συλλόγους. Την παράσταση από αγωνιστικής πλευράς έκλεψε η Ρίτα Ελληνικάκη, η οποία κατέκτησε τέσσερα χρυσά μετάλλια (στα 200μ. ταχύτητας, στα 500 μέτρα ατομικής χρονομέτρησης, στα 3.000 μέτρα ατομικό πουρσουίτ και στους πόντους γυναικών).

Εν τω μεταξύ, ο Μάριος Αθανασιάδης κατέκτησε την πρώτη θέση στον διεθνή αγώνα ορεινής ποδηλασίας «Kos Cup 2005». Ο Κύπριος αθλητής κάλυψε τα 25 χιλιόμετρα της δεύτερης ημέρας σε 1.13.23 και σε συνδυασμό με το 1.56.46 που είχε κάνει στην πρεμιέρα, κατέκτησε την πρώτη θέση του αγώνα με συνολικό χρόνο 3.10.09. Ο Αθανασιάδης επέλεξε να κάνει την επίθεσή του στα τελευταία δύο χιλιόμετρα της κούρσας, όταν πέρασε τον Κώστα Συμελίδη του ΟΦΠ Ιωαννίνων, που εκείνη τη στιγμή ήταν δεύτερος. Στα τελευταία 800 μέτρα, με γρήγορο τρέξιμο, προσπέρασε και τον Τούρκο Μπιλάλ Αγκούλ και αναδείχθηκε νικητής. Ο τελευταίος, ο οποίος έχασε σημαντικό έδαφος εξαιτίας μιας πτώσης που είχε στη διάρκεια της διαδρομής, περιορίστηκε στη δεύτερη θέση της δεύτερης ημέρας (1:13:00) και της γενικής, έχοντας συνολικό χρόνο 3:10:50. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Κώστας Συμελίδης με 3:15:52. Ο Γιώργος Φάττας της εθνικής ομάδας της Κύπρου με 3:21:49 και οι Κιλίμ Γιαβούζ, Γιουνούς Γιετκίν της εθνικής Τουρκίας, με 3:22:02 και 3:23:18 αντίστοιχα, συμπλήρωσαν την εξάδα και μοιράστηκαν τα έπαθλα των 9.000 Ευρώ.

«Πριν τους αγώνες δεν πίστευα ότι θα έφτανα μέχρι εδώ. Θα έλεγα ότι η τρίτη θέση στη συνολική κατάταξη είναι υπερβολή. Πάντως, την κατέκτησα χάρη στην απόδοσή μου στον σημερινό αγώνα, αφού χθες τα πήγα πολύ άσχημα. Η διοργάνωση είναι πολύ καλή και θα τρέξω και τον επόμενο χρόνο», είπε ο Κώστας Συμελίδης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube