Εξαιρετική ήταν η παρουσία των Ελλήνων αθλητών στο διεθνές μιτινγκ «Ακρόπολις», που διεξήχθη στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Γρηγοριάδης, Δρυμωνάκος, Αλυφαντής και Φούντα ήταν αναμφισβήτητα οι πρωταγωνιστές του τριημέρου, καθώς και οι τέσσερις πέτυχαν πανελλήνια ρεκόρ. Καλύτερος αθλητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο Άρης Γρηγοριάδης από τον Άρη Θεσσαλονίκης. Τί έγινε το τριήμερο στο ΟΑΚΑ.
Ο Γρηγοριάδης πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ και ρεκόρ αγώνων στα 100μ. ύπτιο, με χρόνο 54.65, μια επίδοση που τον καθιστά υποψήφιο για τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στο Μόντρεαλ. «Το ευχάριστο, έπειτα από την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι ότι η προετοιμασία μου βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο εν όψει των επόμενων αγωνιστικών μου υποχρεώσεων, των Μεσογειακών και του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Στα 100μ. ύπτιο, η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να πάω τόσο καλά και να σημειώσω πανελλήνιο ρεκόρ, όμως με βοήθησε πολύ και η κόντρα μου με τον Τσεχ, τον οποίο ήθελα να κοντράρω», τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωταθλητής.
Εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Γιάννη Δρυμωνάκου, που πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στα 400μ. μικτής ατομικής (4:16.39) και ρεκόρ αγώνων στα 200μ. πεταλούδα (1:58.21). «Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα να βρεθώ σε τόσο καλή αγωνιστική κατάσταση», τόνισε ο Έλληνας αθλητής του ΓΣ Περιστερίου και συνέχισε: «Βρισκόμουν σε πολύ καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, όταν φτάσαμε στην Κύπρο λίγο πριν το Πάσχα για προετοιμασία, όμως εκεί αρρώστησα, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να προετοιμαστώ όπως θα ήθελα. Τελικά, οι προβλέψεις μου διαψεύστηκαν με τον καλύτερο τρόπο στους αγώνες του «Ακρόπολις» και σε αυτό με βοήθησε πάρα πολύ και η κόντρα μου με τον Ούγγρο Τσεχ στα 400μ. μικτής. Ήμουν συνεχώς δίπλα του και προσπαθούσα να τον περάσω, αλλά τελικά δεν τα κατάφερα. Πήρα όμως το αίμα μου πίσω μέσω του Άρη (σ.σ. Γρηγοριάδη) στα 100μ. ύπτιο, ο οποίος μπόρεσε και τον νίκησε. Το γεγονός ότι μπόρεσα να βρεθώ ίσος προς ίσο με αθλητές όπως ο Λάσλο Τσεχ, ο οποίος είναι και Ολυμπιονίκης, αποτελεί τεράστια αγωνιστική εμπειρία».
Πολλές υποσχέσεις για το μέλλον άφησαν από την πλευρά τους τα νέα παιδιά του αθλήματος, που συμμετείχαν στο μίτινγκ. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή του Ρωμανού Αλυφαντή, που πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. πρόσθιο, με 2:16.47. «Ήταν πραγματικά ένας πολύ καλός χρόνος, ο οποίος, εκτός από το νέο πανελλήνιο ρεκόρ που μου χάρισε, μου έδωσε και το εισιτήριο για τους Μεσογειακούς Αγώνες», τόνισε χαρακτηριστικά ο 19χρονος αθλητής του Παναθηναϊκού, που έχει θέσει ως στόχο το όριο συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ: «Θέλω πολύ να πάω στον Καναδά, όμως αυτό που προέχει είναι να επιτύχω το όριο που θα μου εξασφαλίσει και τη συμμετοχή μου. Τελευταία μου ευκαιρία να το πετύχω είναι στους αγώνες, οι οποίοι θα γίνουν στη Μόντενα της Ιταλίας στο τέλος του μήνα. Αν δεν τα καταφέρω, θα επικεντρωθώ στην προετοιμασία μου για την άλλη μεγάλη διοργάνωση, αυτή των Μεσογειακών Αγώνων, στην Αλμέρια της Ισπανίας».
Η γεικνότερη παρουσία των Ελλήνων αθλητών στο «Ακρόπολις» δεν θα μπορούσε παρά να φέρει χαμόγελα στην Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία. Ο τεχνικός σύμβουλος σε θέματα κολύμβησης, Χρήστος Χούμας, τόνισε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσουμε ότι οι αθλητές και οι αθλήτριες, οι οποίοι είχαν διακριθεί στις προηγούμενες διοργανώσεις που έλαβαν μέρος, βρίσκονται σε πολύ καλή φυσική και αγωνιστική κατάσταση. Επίσης, διακρίθηκαν και ορισμένοι μικρής ηλικίας αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι έχουν τις βάσεις για να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο. Το ενθαρρυντικό από τους αγώνες είναι ότι οι αθλητές που συνθέτουν τη σκυταλοδρομία 4x200μ. συνεχώς βελτιώνονται και υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω βελτίωση. Παράλληλα, θα ήθελα να αναφερθώ και στην αντίστοιχη σκυταλοδρομία των γυναικών, η οποία, με σκεπτικό την εικόνα της ανδρικής, διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να δημιουργήσει μία ομάδα υψηλών προδιαγραφών και σε αυτό το αγώνισμα».
Επιμέλεια: Χριστίνα Σγούρα