Μια σχετικά εύκολη επικράτηση έγινε αγχωτική για τον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε την ΑΕΚ με 77-70 στην Πυλαία, στον αγώνα που ολοκλήρωσε τη δέκατη αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών και ανέβηκε βαθμολογικά, αφήνοντας την «Ένωση» στη μέση του πίνακα. Οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη κατάφεραν να προηγηθούν με 11 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως στην τέταρτη περίοδο βρέθηκαν να χάνουν με έναν πόντο. Όμως, η ψυχραιμία στις βολές έδωσε στους γηπεδούχους το ροζ φύλλο. Διαμαρτύρονται στην "Ενωση" για τα αντικείμενα που έπεσαν προς την πλευρά της "κιτρινόμαυρης" αποστολής από τους φιλάθλους των γηπδεούχων, μετά τη λήξη της αναμέτρησης, με ένα από αυτά να βρίσκει στο μάτι τον Χρήστο Ταπούτο και την αστυνομία να μην επεμβαίνει, αφού καθόταν στη φυσούνα.

Οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν πιο δυνατά την αναμέτρηση και κατάφεραν να αποκτήσουν ένα προβάδισμα, χάρη στην ευστοχία των Γκρέγκορι και Ούεσον, που ήταν σε καλή μέρα. Έτσι, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο +9. Στη δεύτερη περίοδο, ανέλαβε «δράση» για τους «κιτρινόμαυρους» ο Παπανικολάου και βοήθησε τους παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη να μειώσουν σε 29-28. Όμως, εκεί ήταν η ώρα να μιλήσει ο Μουλαομέροβιτς, ο οποίος βοήθησε τους Θεσσαλονικείς να κάνουν ένα επιμέρους 14-2 και να ξεφύγουν με 13 πόντους. Έτσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +11 για την ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί με +14 και φάνηκε πως το παιχνίδι είχε κριθεί. Όμως, τα πράγματα άλλαξαν άρδην, στη συνέχεια. Η βελτίωση της άμυνας του Φλεβαράκη και οι λύσεις που έδωσαν οι Δορκοφίκης και Νέμεθ βοήθησαν την «Ένωση» να μειώσει σημαντικά και να μετατρέψει το ματς σε ντέρμπι. Το «ξέσπασμα» των γηπεδούχων τους έδωσε ένα +11 στη λήξη του τριαντάλεπτου. Όμως, η ΑΕΚ είχε πάρει φόρα και με ένα επιμέρους σκορ 17-5, στην αρχή του τέταρτου δεκάλεπτου, κατάφερε να προηγηθεί με 64-63. Πλέον, οι λύσεις για τον ΠΑΟΚ άρχισαν να έρχονται από το τρίποντο, που είχε «προδώσει» τους γηπεδούχους στο υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης. Οι Βασιλειάδης και Τσιάρας έκαναν το 69-66 και, στη συνέχεια, η ευστοχία των «ασπρόμαυρων» στις συνεχόμενες βολές που καλούνταν να εκτελέσουν και οι άστοχες επιθέσεις των «κιτρινόμαυρων», έδωσαν το ροζ φύλλο στον ΠΑΟΚ.


Τα δεκάλεπτα: 24-15, 43-32, 58-47, 77-70

ΠΑΟΚ (Γιώργος Καλαφατάκης): Ουέσον 17 (15 ριμπ.), Καυκής, Βασιλειάδης 15 (2), Κυρίτσης 2, Τσιάρας 6 (1), Ντιαρά 7, Μουλαομέροβιτς 14 (2), Γκρέγκορι 12, Δεμερτζής, Τομάσεβιτς 4

ΑΕΚ (Κώστας Φλεβαράκης): Κυριακόπουλος 3 (1), Ταπούτος 7, Βασιλόπουλος, Παπανικολάου 12 (2), Τόμπσον 5, Χατζής 6, Δορκοφίκης 10, Κίκερπιλ 3, Μπράιαντ 10 (2), Αντερσεν 4, Νέμεθ 10 (2)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube