Μεγάλη επιτυχία για τη Λένα Δανιηλίδου και το ελληνικό τένις γενικότερα, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του τουρνουά τένις Γουίμπλεντον, που διεξάγεται στο Λονδίνο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που βρίσκεται στο Νο 76 της παγκόσμιας κατάταξης σημείωσε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της διοργάνωσης, αφού επικράτησε της Βελγίδας Ζιστίν Ενάν-Ερντέν, της νικήτριας του Ρολάν Γκαρός και Νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η 22χρονη Χανιώτισσα νίκησε με 2-1 σετ (7-6, 2-6, 7-5) σε 2 ώρες και 28 λεπτά. Η Ελληνίδα πρωταθλήτριά απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι τα γήπεδα με χόρτο της ταιριάζουν καλύτερα αγωνιστικά. Η Αμερικανίδα Λόρα Γκράνβιλ θα είναι η αντίπαλος της Λένας Δανιηλίδου στον β΄ γύρο του Γουίμπλεντον. Η 24χρονη τενίστρια, που είναι στο Νο68 της παγκόσμιας κατάταξης, επιβλήθηκε άνετα της Τσέχας Κλάρα Κουκάλοβα με 6-1, 6-2 και προκρίθηκε στη β΄ φάση.

Εγκώμια από τον διεθνή Τύπο

Με μεγάλη έκπληξη υποδέχτηκε όπως ήταν φυσικό ο διεθνής Τύπος τον αποκλεισμό της Ζιστίν Ενίν-Αρντέν από τη Λένα Δανιηλίδου.

Ιστοσελίδα Wimbledon: «Ελληνική τραγωδία για την Ενίν Αρντέν.

ESPN: «H κάτοχος του Ρολάν Γκαρός Ζιστίν Ενίν Αρντέν ... στέρεψε από τις πολλές επιστροφές την Τρίτη και έχασε στον πρώτο γύρο στο Γουίμπλεντον».

BBC: «Η Ενίν Αρντέν έκανε απρόσμενη έξοδο».

CNN: «Η Ενίν Αρντέν υπέστη αποκλεισμό-σοκ».

FOXsports: «Η Ενίν Αρντέν αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο».

L' Equipe: «Η Ενίν έφαγε πόρτα... Νικήτρια πρόσφατα στο Ρολάν Γκαρός η Ενίν δεν θα γνωρίσει ανάλογη επιτυχία στο λονδρέζικο χορτάρι».

Reuters: «Η Ενίν έφυγε και ο Χένμαν επέζησε».

Εurosport: «Η Ενίν Αρντέν υποκλίθηκε στη Δανιηλίδου».

Gazzetta Dello Sport: «Η Ενίν έξω από τον πρώτο γύρο».

The Guardian: «Η Ενίν προσγειώνεται στη γη μετά από το ζενίθ στο Παρίσι».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube