Η ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό και ο αποκλεισμός από τον τελικό της Ευρωλίγκας δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους «ερυθρόλευκους». Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι αρχικά να νικήσουν στον αυριανό(3/5, 18:00) μικρό τελικό την Μπαρτσελόνα για να πάρουν τουλάχιστον την τρίτη θέση. Και στη συνέχεια να συγκεντρωθούν ώστε να κατακτήσουν τον πρώτο τίτλο ύστερα από το 2002 και το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 1997. Άλλωστε αυτό το σύνθημα έδωσε και αρχηγός της ομάδας Θοδωρής Παπαλουκάς.

«Σίγουρα αν ήταν καλύτερα αν ο Παναγιώτης (Βασιλόπουλος), θα μας έδινε ώθηση στην άμυνα. Και ο Μπουρούσης αν και ήταν άρρωστος προσπάθησε. Πρέπει όμως να μάθουμε να παίζουμε και με απώλειες», είπε o Παπαλουκάς και συνέχισε: «Το χειροκρότημα του κόσμου και η στήριξη στους παίκτες είναι η καλύτερη επιβράβευση στους παίκτες. Οι φίλαθλοι Ολυμπιακού είναι μαθημένοι στις επιτυχίες και εμείς πρέπει να τους ικανοποιήσουμε. Να συγκεντρωθούμε από εδώ και πέρα, να δείξουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα, και με πλεονέκτημα το αβαντάζ της έδρας για το οποίο παλέψαμε όλη την χρονιά να φτάσουμε μέχρι τέλους στο πρωτάθλημα».

Επιπλέον, ο Έλληνας γκαρντ και πρώην παίκτης της ΤΣΣΚΑ δήλωσε πως στον τελικό δεν θα υποστηρίξει τον Παναθηναϊκό. «Όχι τον Παναθηναϊκό», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Το σύνθημα για την επόμενη μέρα έδωσε και ο Γιοτάμ Χαλπερίν. «Πήγε όπως το περιμέναμε το ματς, πόντο-πόντο, καμία ομάδα δεν ξέφυγε, εκτός από κάποιες φορές που ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με έξι, επτά πόντους. Είμαι υπερήφανος που παίζω στον Ολυμπιακό, είμαι υπερήφανος και για τον κόσμο μας. Έχουμε μπροστά μας έναν πολύ μεγάλο στόχο, το πρωτάθλημα», δήλωσε ο Ισραηλινός γκαρντ.

Από την πλευρά του ο Τζος Τσίλντρες είπε πως η ομάδα θα κάνει το καθήκον της, νικώντας στον μικρό τελικό της Κυριακής. «Ήταν σκληρό το ματς, αλλά στο τέλος το κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Στις δυο τελευταίες επιθέσεις του, ο Παναθηναϊκός σημείωσε εύκολο καλάθι, ενώ εμείς δεν είχαμε σωστές επιλογές, ειδικά στην τελευταία μας επίθεση. Η εξέλιξη της αναμέτρησης με αναγκάζει να μη θέλω να θυμάμαι τίποτα από αυτό το ματς. Θα κάνουμε το καθήκον μας στον μικρό τελικό την Κυριακή και θα πάρουμε την τρίτη θέση», τόνισε ο Αμερικάνος φόργουορντ.

«Ήταν σωστή επίθεση. Καλή επιλογή. Ο Λιν πάσαρε κοντά στο καλάθι και ο Γιάννης πήρε την προσπάθεια. Ήταν σωστή, άσχετα αν ήταν άστοχη», σχολίασε ο Νίκολα Βούισιτς για την τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού, όπου οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Ενώ για το παιχνίδι είπε: «Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός. Κρίθηκε στο ένα σουτ. Στις λεπτομέρειες».

Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube