Γράφει από το Βερολίνο ο Νίκος Ζέρβας

Στα κέρδη που απεκόμισε ο Ολυμπιακός από το Final Four, στάθηκε ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Γιαννάκης, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του μικρού τελικού της Ευρωλίγκας και την ήττα από την Μπαρτσελόνα. «Έχουμε μπροστά μας δύσκολα παιχνίδια για τα πλέιο-οφ και εκεί συγκεντρωνόμαστε. Αυτά τα ματς λειτούργησαν ευεργετικά για την εμπειρία της ομάδας» ήταν το μήνυμα του «δράκου», ο οποίος εξήρε τον κόσμο του Ολυμπιακού για την στήριξή που προσέφερε στην ομάδα.

Για το ματς με την Μπαρτσελόνα και την βαριά ήττα του Ολυμπιακού, ο κ. Γιαννάκης τόνισε: «Πιστεύω πως ήταν πολύ δύσκολο για μας να αντιδράσουμε σωστά και να παίξουμε αυτό το ματς, μετά την ήττα και τον τρόπο που ήρθε στον ημιτελικό. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν εκτός παρκέ. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε, τα νέα παιδιά έδωσαν ενέργεια και έπαιξαν καλύτερα, με αποτέλεσμα η εικόνα μας να βελτιωθεί.

Σε ερώτηση για τη μη συμμετοχή του Τσίλντρες ο "Δράκος" σχολίασε: "Ο Τσίλντρες έχει ένα μικρό πρόβλημα με το γόνατό του και λόγω της φύσης του αγώνα κρίναμε πως θα ήταν καλύτερο να μην ρισκάρουμε τη συμμετοχή του". Οταν ρωτήθηκε και πάλι για την τελευταία επίθεση που σχεδίασε στον ημιτελικό, σχολίασε: "Ολοι οι παίκτες προσπάθησαν στον ημιτελικό και οι επιλογές που είχαμε για να βάλουμε καλάθι ήταν πολλές. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και μείναμε εκτός τελικού. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Η ομάδα μας με την εμφάνιση στον ημιτελικό έστειλε το μήνυμα ότι επιστρέψαμε".

Για το χειροκρότημα του κόσμου μετά το τέλος των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού στο Final 4 ο Γιαννάκης είπε: "Ο κόσμος έχει δει πρόοδο στην ομάδα μας και αυτό του δίνει χαρά. Τελειώσαμε πρώτοι στο πρωτάθλημα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον κάνουμε ακόμη πιο περήφανο στο μέλλον. Ευχαριστούμε για τη στήριξή τους και το χειροκρότημά τους".

Πασκουάλ: «Παίξαμε σοβαρά»

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Χαβιέ Πασκουάλ, τόνισε: "Παίξαμε ένα σοβαρό παιχνίδι. Ήμασταν καλοί στην άμυνα και πήραμε το πλεονέκτημα. Βρήκαμε από νωρίς ρυθμό και είχαμε ευκαιρίες να τρέξουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί στην άμυνα, αλλά συνεχίσαμε να έχουμε καλή απόδοση στην επίθεση και διατηρήσαμε το προβάδισμά μας για να φτάσουμε στη νίκη".
Κλείνοντας ο ισπανός τεχνικός τόνισε πως δεν είναι ικανοποιημένος με την κατάκτηση της τρίτης θέσης: "Είχαμε μεγαλύτερες φιλοδοξίες, Ήρθαμε εδώ για να βγούμε πρώτοι. Έτσι, δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι".

Νίκολα Βούιτσιτς: «Δε θέλαμε να χάσουμε το παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο. Η ομάδα αυτή, όμως, τώρα, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε το πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται, παρόλα αυτά, για κάτι εύκολο. Ξέρουμε πως το έργο μας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο».

Τζανίρο Πάργκο: "Το μέλλον μου, θα το αποφασίσει η διοίκηση του Ολυμπιακού. Θα καθίσουμε κάτω και θα συζητήσουμε. Προσωπικά, θέλω να επιστρέψω σε φάιναλ φορ. Είμαι απογοητευμένος, γιατί χάσαμε τα παιχνίδια αυτά, αλλά θα χαρώ, αν κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Περίμενα ότι θα πάρω και μια δεύτερη ευκαιρία από τον προπονητή μου, αλλά αυτός είχε διαφορετικά σχέδια. Αν είχαμε τον Βασιλόπουλο μέσα στον αγώνα, θα ήταν μεγάλη βοήθεια και, ειδικά, στην άμυνα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube