Βερολίνο live

Final-4: Ηρεμία στους δρόμους του Βερολίνου

Εξαιρετικό είναι το κλίμα που επικρατεί στους δρόμους και τις πλατείες του Βερολίνου, λίγες ώρες πριν την έναρξη του Final Four της Ευρωλίγκας. Η άφιξη του κύριου όγκου των οπαδών έγινε σήμερα Παρασκευή (1/05) και όλα μέχρι στιγμής κυλούν ομαλά. Στους κεντρικούς δρόμους και ιδιαίτερα μπροστά στις πύλες του Βρανδεμβούργου που ενδείκνυνται για βόλτες και χαλάρωση, υπάρχουν οπαδοί όλων των ομάδων, άλλοι με διακριτικά, άλλοι όχι, και παρά τους φόβους για το αντίθετο, συνυπάρχουν χωρίς προβλήματα.

Γράφει από το Βερολίνο ο Νίκος Ζέρβας

Εξαιρετικό είναι το κλίμα που επικρατεί στους δρόμους και τις πλατείες του Βερολίνου, λίγες ώρες πριν την έναρξη του Final Four της Ευρωλίγκας. Η άφιξη του κύριου όγκου των οπαδών έγινε σήμερα Παρασκευή (1/05) και όλα μέχρι στιγμής κυλούν ομαλά. Στους κεντρικούς δρόμους και ιδιαίτερα μπροστά στις πύλες του Βρανδεμβούργου που ενδείκνυνται για βόλτες και χαλάρωση, υπάρχουν οπαδοί όλων των ομάδων, άλλοι με διακριτικά, άλλοι όχι, και παρά τους φόβους για το αντίθετο, συνυπάρχουν χωρίς προβλήματα. Φίλοι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού κυκλοφορούν χωρίς ίχνος ακροτήτων στους δρόμους, και δίπλα τους, αρκετοί Ρώσοι της ΤΣΣΚΑ, Ισπανοί της Μαρτσελόνα, με το ελληνικό στοιχείο πάντως να ξεχωρίζει από τις φωνές και τα συνθήματα, αλλά και λόγω του ότι είναι πιο πολυπληθείς.

Σε λίγη ώρα, θα ξεκινήσει και άφιξή τους στο γήπεδο, όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και οι γερμανοί έχουν προβλέψει τα πάντα για να μην γίνουν παρατράγουδα. Μακάρι αυτό το ήσυχο και γιορτινό κλίμα να συνεχιστεί και όσο οι ώρες παράνουν και η αγωνία κορυφώνεται. Μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν δημιουργήσει οι διαδηλώσεις των πολιτών για την εργατική πρωτομαγιά, αφού αρκετοί δρόμοι έχουν κλείσει με αποτέλεσμα όσοι πρέπει να περάσουν από αυτούς τούς δρόμους να κάνουν κύκλους και να καθυστερούν. Η πόλη όμως είναι τόσο όμορφη, που οι εικόνες που αντικρίζεις ακόμη και αν μπλέξεις στην κίνηση σε ανταμείβουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x