Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους 15ους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλμερία είναι γεγονός για τα ελληνικά χρώματα. Ο Ξενοφών Κουτσιούμπας ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 120 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε στον τελικό του αγωνίσματος με 2-0 και 7-5 στα σημεία του Τούρκου Γεκτά Γιλμάζ Γκιουλ.

Ο παλαιστής του Ολυμπιακού, στον δεύτερο προκριματικό γύρο νίκησε με πτώση τον Ιταλό Ρόκο Ντανιέλε Φικάρα και στον τρίτο γύρο επίσης με πτώση τον Κροάτη Γιόσιπ Μάτκοβιτς, πριν φτάσει στον τελικό όπου έκαμψε πιο δύσκολα, όπως φάνηκε, την αντίσταση του Τούρκου πρωταθλητή.

Στα 55 κιλά, ο Αρτιόμ Κιουρεγκιάν πήρε την πέμπτη θέση, με απολογισμό μια νίκη σε τρεις αγώνες. Στα προκριματικά, ο Κιουρεγκιάν νίκησε με πτώση τον Ιταλό Ιγκόρ Τσέζα, όμως στη συνέχεια έχασε 2-0 από τον Αιγύπτιο Μοχάμεντ Αμπου Ελ Ελά, ενώ είχε την ίδια τύχη και στα ρεπεσάζ όπου ηττήθηκε 2-0 από τον Τούρκο Ερκάν Ντουντάρ. Το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στον Σέρβο Κρίστιαν Φρις, ο οποίος στον τελικό της κατηγορίας νίκησε τον Ελ Ελά με 2-1.

Στα 66 κιλά, ο Γιώργος Μπούκης πήρε την πέμπτη θέση. Ο Έλληνας παλαιστής νίκησε αρχικά 2-1 τον Αιγύπτιο Ιμπραχίμ Ελ Ντερς, όμως στη συνέχεια έχασε 2-1 από τον Ισπανό Μόισες Σάντσεθ Πάρα με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στα ρεπεσάζ. Εκεί έχασε με πτώση από τον Σύριο Γιασέρ Σαλίχ και έτσι έμεινε εκτός βάθρου. Στον τελικό ο Τούρκος Σελτσούκ Τσεμπί νίκησε με πτώση τον Πάρα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας.

Στα 84 κιλά, ο Σίο Γκογκλιτσίδης νίκησε με πτώση στον πρώτο προκριματικό γύρο τον Σύριο Μουχάναντ Μάντο, όμως δεν μπόρεσε να συνεχίσει μετά την ήττα με 2-0 από τον Γάλλο Μελονίν Νουμονβί και περιορίστηκε στην έβδομη θέση. Την πρώτη θέση πήρε ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ Μοχάμεντ κερδίζοντας με πτώση στον τελικό τον Τούρκο Σερκάν Οζντέν.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube