Στην δέκατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των ανδρών στο πιγνκ πονγκ παρέμεινε ο Καλλίνικος Κρεάνκα, σύμφωνα με το ranking list του Ιουνίου, που δημοσίευσε η διεθνής ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ITTF). Ο Παναγιώτης Γκιώνης βρέθηκε στις πρώτες 40 θέσεις, ενώ, στις γυναίκες, η Κατερίνα Ντουλάκη παρουσίασε το καλύτερο πλασάρισμα της καριέρας της.

Σε ό,τι αφορά τον Κρεάνκα, δε συμμετείχε σε κάποιο διεθνές τουρνουά μέσα στον Μάιο, με αποτέλεσμα να παραμείνει σταθερά στην ίδια θέση, με τέσσερις βαθμούς περισσότερους από εκείνους του Μαϊου (στους 12.131 από 12.127). Ο Παναγιώτης Γκιώνης, επίσης, δεν είχε διεθνή παρουσία μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας, ωστόσο, πήρε ακόμη επτά πόντους (11.847 από 11.840) και βρίσκεται, πλέον, στο νούμερο 38 της παγκόσμιας κατάταξης, από το 41 του περασμένου μήνα. Ο Ντανιέλ Τσιόκας, που έχει σταματήσει εδώ και λίγους μήνες την καριέρα του ως διεθνής αθλητής, "ανέβηκε" στο νούμερο 119 (από 122), ο Κώστας Παπαγεωργίου βρέθηκε στο νούμερο 153 (από 154), ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στο 340 (από 345), ο Τάσος Ρηνιώτης στο 368 (από 374) και ο Κώστας Λαγογιάννης στο 359 (από 369). Άπαντες είχαν, δηλαδή, ανοδική πορεία.

Στις γυναίκες, η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια του πίνακα, η Κατερίνα Ντουλάκη, ωθούμενη από την καλή παρουσία της στο τουρνουά Προ Τουρ της Λευκορωσίας, όπου προχώρησε μέχρι τη 16άδα του απλού κέρδισε εννέα βαθμούς (11.343 από 11.334) και βρέθηκε στο νούμερο 154, από το 161 του περασμένου μήνα. Για την 27χρονη πρωταθλήτρια, αυτή είναι η καλύτερη θέση που έχει εμφανίσει ποτέ στο ranking list. Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη καλύτερη ήταν η 159η στην κατάταξη του Φεβρουαρίου του 2009. Αντίθετα, η Αγγελίνα Παπαδάκη, η οποία, επίσης, αγωνίστηκε στο όπεν του Μινσκ, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι ουσιαστικό στο απλό, έχασε έξι θέσεις και από το νούμερο 357 του Μαϊου έπεσε στο 363.

Τέλος, η Χριστίνα Φίλη ανέβηκε στο νούμερο 163 (από 170), η Μαρία Μοίρου στο 176 (από 183), η Μαρία Χριστοφοράκη στο 403 (από 409) και η Φιλαρέτη Εξάρχου στο 438 (από 443).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η μεγάλη επιστροφή των ΗΠΑ: Χρυσό στο Χόκεϊ Ανδρών μετά από 46 χρόνια!

Τρομακτικό ατύχημα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς - Αθλήτρια παραλίγο να χάσει το μάτι της από λεπίδα πατινάζ!

Στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων ο Παναθηναϊκός

Ξέσπασμα Γκιννή: «Αποχωρώ με πίκρα για τη στάση της ομοσπονδίας»!

Βράβευση του αθλητή Θεόδωρου Τσελίδη από τον Χρήστο Τεντόμα

Λος Άντζελες 2028: Αποκαλύφθηκε το σύστημα των Ολυμπιακών προκρίσεων στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Αναμετρήθηκαν και στον δεύτερο γύρο του ιταλικού πρωταθλήματος πινγκ Τέρπου και Παπαδημητρίου

Χειροκροτήθηκε για την προσπάθεια στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση η Τσιόβολου

Ο Αλέξανδρος Γκιννής ρίχνει τίτλους τέλους στην καριέρα του, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες!

Με πρωταγωνιστή τον Γκιώνη πέρασε στα ημιτελικά του Champions League πινγκ πονγκ ανδρών η Μπογκόρια