Άλλα τρία μετάλλια προστέθηκαν στη ελληνική συλλογή στους 15ους Μεσογειάκους Αγώνες, που διεξάγονταιστην Αλμερία της Ισπανίας. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γιάννης Δρυμωνάκος στα 200μ. πεταλούδα ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Βασιλική Καβαρνού στα 50 μέτρα πρόσθιο και ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 800μ. ελέυθερο. Στην 4η θέση τερμάτισε η μικτή γυναικεία ομάδα 4x100 με χρόνο 4:13.63, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ ενώ την ίδια θέση κατέκτησε και η αντίστοιχη των ανδρών.

Ο Δρυμωνάκος στον τελικό του αγωνίσματος κάλυψε την απόσταση σε 1 λεπτό 57.58, επίδοση ου του χάρισε το χρυσό μετάλλιο -το 4ο για την Ελλάδα- ενώ ο Αντώνης Γκιούλμπας, που πήρε μέρος στον ίδιο τελικό, κατετάγη έκτος με 2:01.26.

Απ' την άλλη, η Καβαρνού κάλυψε την απόσταση σε 33 δεύτερα 23 εκατοστά και ήρθε τρίτη, χαρίζοντας ένα ακόμη μετάλλιο στη χώρα μας. Την πρώτη θέση πήρε η Ιταλίδα Γκιούλια Φάμπρι με 32.96 και τη δεύτερη η Νταγιάνα Ζόρετιτς από την Κροατία.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε την τρίτη θέση στα 800 μέτρα ελεύθερο, καθώς στον τελικό κάλυψε την απόσταση σε 8 λεπτά 03.60. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Τυνήσιος Ουσάμα Μελούλι με 7 λεπτά 54.30, ενώ το ασημένιο ο Γάλλος Σεμπαστιάν Ρουάλτ με 7 λεπτά 54.66.

Επιμέλεια: Χριστίνα Σγούρα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube