Την άποψη ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα δουν μια τελείως διαφορετική ομάδα, σε σχέση με την περσινή περίοδο, εξέφρασε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Δεν πιστεύω ότι οι μεταγραφές έχουν τελειώσει για τον Παναθηναϊκό», είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής της δεύτερης ομάδας του «τριφυλλιού». Η σειρά των βασικών.

«Βλέπω ότι ο Παναθηναϊκός πέρασε μια μεταβατική περίοδο. Ο χρόνος πίεσε πάρα πολύ. Η περσινή σεζόν προχώρησε, όπως προχώρησε, έμεινε ο ίδιος προπονητής και συνεχίζουμε. Δεν πιστεύω ότι οι μεταγραφές έχουν τελειώσει για τον Παναθηναϊκό και θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ καλό ότι αποκτήθηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές σε καλή ηλικία. Ο κόσμος θα δει έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό και ελπίζω να είναι κορυφής», τόνισε ο Αργεντινός τεχνικός.

Ο Ρότσα μίλησε με τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο και για την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες από την Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα: «Ήταν μια πολύ δύσκολη αποστολή. Η Κρουζέιρο μέσα στην έδρα της είναι πολύ δύσκολη αντίπαλος. Η Εστουδιάντες είναι η πιο ευρωπαϊκή ομάδα που υπάρχει στη Λατινική Αμερική. Ο (Χουάν Σεμπαστιάν) Βερόν είναι πιθανό να βοήθησε σε αυτή τη νοοτροπία. Η ομάδα χτίστηκε σιγά σιγά. Η χημεία παίζει καμιά φορά ρόλο. Χωρίς να έχει το μεγάλο αστέρι ,τα κατάφερε. Γράφονται χρυσές σελίδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αφού είναι πολύ λίγοι (πατέρας και γιός) που μπορούν να πάρουν ένα τρόπαιο. Είχα την ευκαιρία να δω το “στήσιμο” της Εστουδιάντες».

Στη συνέχεια, ο προπονητής της «Golden Team» επιβεβαίωσε ότι οι «πράσινοι» είχαν εξετάσει το καλοκαίρι του 1995 την περίπτωση να κάνουν τον 20χρονο τότε Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν δικό τους: «Δεν ξέρω πού ακριβώς “σκάλωσε” η υπόθεση απόκτησης του Βερόν. Είχαμε συμφωνήσει με τον πατέρα του (που είχε αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό το 1972), αλλά σαν σύλλογος δεν ήμασταν ακόμα έτοιμοι να καταλάβουμε κάποια πράγματα που σήμερα συμβαίνουν διαρκώς. Μας είχε γίνει πρόταση για συνιδιοκτησία με την Πάρμα ή ποσοστό μεταπώλησης. Ήταν άλλες εποχές, δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Χαίρομαι, όμως, για εκείνον επειδή έκανε μεγάλη καριέρα. Είναι πολύ δύσκολο ένα παιδί, όπως έζησε εκείνος, να παίζει φανταστικό ποδόσφαιρο και να βοηθά την ομάδα του, ιδιαίτερα σε μία ηλικία όπου έχει λύσει το οικονομικό του πρόβλημα».

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube