Στην Κεφαλλονιά βρίσκονται αυτές τις ημέρες οι Γιάννης Κοκκώδης και Νίκος Ξυλούρης, πραγματοποιώντας εντατικές προπονήσεις ενόψει του Παγκόσμιου Πρωτάθληματος υγρού στίβου του Μόντρεαλ, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 31 Ιουλίου. Αμφότεροι νιώθουν πανέτοιμοι για τη μεγάλη αυτή διοργάνωση και αποφασισμένοι για καλές εμφάνισεις.
Ο Γιάννης Κοκκώδης ετοιμάζεται για την τρίτη συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με στόχο μια θέση στον τελικό στα 200μ. και των 400μ. μικτής ατομικής, καθώς ξεπέρασε τον τραυματισμό στο χέρι, που τον κράτησε λίγες ημέρες εκτός προπονήσεων. «Στην αρχή του τραυματισμού μου είχα πρόβλημα να συνηθίσω το νάρθηκα, όμως όλα πήγαν μια χαρά και είμαι έτοιμος να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο 6ος Ολυμπιονίκης της Αθήνας και συνέχισε: «Το θετικό είναι ότι λίγες ημέρες πριν τη διοργάνωση όλα τα παιδιά που θα λάβουμε μέρος στους αγώνες είμαστε σε καλή κατάσταση και μάλιστα, με την ολοκλήρωση των Μεσογειακών Αγώνων, αποδείχθηκε ότι η ελληνική κολύμβηση βρίσκεται σε τροχιά διακρίσεων. Δεν ξέρω αν θα έχουμε ανάλογη παρουσία όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όμως, βάσει των επιδόσεων με τις οποίες θα κατέβουμε στους αγώνες, πιστεύω ότι θα έχουμε καλύτερη παρουσία από τα προηγούμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Προσωπικά, αυτό που επιθυμώ πάνω απ΄όλα είναι να είμαι υγιής και να μπορέσω να πλησιάσω τα ατομικά μου ρεκόρ, κάτι το οποίο ενδεχομένως να μου εξασφαλίσει και την είσοδο σε κάποιο τελικό».
Απ’ τη δική του πλευρά, ο Νίκος Ξυλούρης θα συμμετάσχει με τους Αντωνόπουλο, Ζήσιμο και Μαγγανά στα 4Χ200μ. ελεύθερο. Μετά την 7η θέση στο Παγκόσμιο της Βαρκελόνης (με τον Οικονόμου τότε αντί του Αντωνόπουλου) και την 8η των Ολυμπιακών της Αθήνας, η ελληνική ομάδα στοχεύει στο Μόντρεαλ σε μία ακόμη πρόκριση σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης. «Όπως φάνηκε και από τους Μεσογειακούς Αγώνες, βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Με λίγη προσπάθεια παραπάνω θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει νέο πανελλήνιο ρεκόρ, όμως στις λεπτομέρειες δεν τα καταφέραμε. Στην προηγούμενη διοργάνωση της Βαρκελόνης είχαμε τερματίσει στην 7η θέση και είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα φέτος», δήλωσε ο Νίκος Ξυλούρης, που εμφανίστηκε αισιόδοξος και για το σύνολο της ελληνικής αποστολής: «Θεωρώ ότι μπορούμε να φέρουμε ακόμα και κάποιο μετάλλιο. Ο Άρης Γρηγοριάδης έχει πολλές αξιώσεις για να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο και εύχομαι πραγματικά να βρεθεί σε καλή ημέρα και να τα καταφέρει».
Επιμέλεια: Χριστίνα Σγούρα