Σκηνές απείρου κάλους ακολούθησαν την ανακοίνωση της διεθνούς ομοσπονδίας υγρού στίβου, βάσει της οποίας, όλοι οι αθλητές που μετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης μπορούσαν να προμηθευτούν δωρεάν από τα περίπτερα των εταιρειών ένδυσης τα «θαυματουργά» μαγιό από πολυουρεθάνη.

Σκοπός είναι να αγωνιστούν όλοι οι αθλητές με τα ίδια δεδομένα. Όμως οι εταιρείες δεν είχαν τα απαραίτητα αποθέματα με αποτέλεσμα να γίνει μάχη σώμα με σώμα για την εξασφάλιση τους. Από ελληνικής πλευράς κατοχυρώθηκαν αρκετά αλλά όχι για όλους τους κολυμβητές, τα δε μαγιό του Ξυνάδα κρίθηκαν ακατάλληλα.

Εχθές σχεδόν ομόφωνα η FINA αποδέχτηκε την πρόταση των Η. Π. Α. για κατάργηση των μαγιό των "ρεκόρ" και επιστροφή στην χρήση των υφασμάτινων.

Οσον αφορά τη Μαρία Μιχαλάκα, υπέστη γαστρεντερίτιδα και δεν ακολούθησε τελικά την αποστολή της κολύμβησης στη Ρώμη. Το Σάββατο μετέβη στην ιταλική πρωτεύουσα η Αγγελική Εξάρχου.

Επιμέλεια: Φλώρα Μιχαλοπούλου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube