Η Ντινάρα Σάφινα έσβησε τις ελπίδες της Κιμ Κλάιστερς για ένα ονειρεμένο comeback. Η Βελγίδα τενίστρια που επέστρεψε στα κορτ μετά από απουσία δυόμισι χρόνων, πήγαινε από νίκη σε νίκη και πολύ πίστεψαν ότι θα έφτανε μέχρι την κατάκτηση του τουρνουά του ΣΙνσινάτι. Όμως, ήρθε η Ντινάρα Σάφινα για να «προσγειώσει» ανώμαλα την άλλοτε κορυφαία τενίστρια του κόσμου.
Η Ρωσίδα αθλήτρια πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά, αφού επικράτησε της αντιπάλου της με 2-0 σετ (6-2 και 7-5). Έτσι, θα αντιμετωπίσει την Έλενα Ντεμεντίεβα (είχε κερδίσει νωρίτερα με 2-0 σετ την Κάρολαϊν Βοζνιάσκι) με φόντο ένα εισιτήριο για τον τελικό.
«Είμαι πολύ ικανοποιημένη με τον τρόπο που αγωνίστηκα. Η τακτική που ακολούθησα ήταν εξαίσια. Προσπάθησα να παίξω επιθετικά και τελικά δικαιώθηκα» δήλωσε η Ντεμεντίεβα που περιμένει να έχει ανάλογη απόδοση και στον ημιτελικό με την Σάφινα.
Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής