Εκτός αποστολής ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής στο Λονδίνο έμεινε ο Δημοσθένης Ταμπάκος, διότι σύμφωνα με την τεχνική επιτροπή, η απόδοσή του στους κρίκους δεν ήταν ικανή να του δώσει το εισιτήριο για το Λονδίνο. Το πράσινο φως για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πήρε ο 19χρονος αθλητής, Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας και «ασημένιος» στο Σίδνεϊ δεν θα αγωνιστεί σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αφού δεν είχε λάβει μέρος ούτε στη διοργάνωση του 2007.

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της επιτροπής εξέφρασε ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος επισήμανε ότι η ενασχόλησή του με την ενόργανη γυμναστική, μετά από αποχή δυόμισι ετών λόγω τραυματισμού, οφείλεται στην παρακίνηση που είχε από το φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον: «Είχα σταματήσει (τη γυμναστική) για δυόμισι χρόνια, επειδή οι αγκώνες μου είχαν επιβαρυνθεί πολύ. Στο διάστημα εκείνο, ασχολήθηκα με διάφορα αθλήματα για να βγάλω κάπου την ενέργειά μου. Από ποδόσφαιρο μέχρι "παρκούρ", που συνδυάζει γυμναστική και ακροβατικά στο δρόμο» και συμπλήρωσε: «Τίποτε, όμως, δεν συγκρινόταν με την ενόργανη, που είναι το ιδανικό άθλημα για όσους έχουν υπερβολική ενέργεια».

Την ελληνική αποστολή, η οποία θα αναχωρήσει την Πέμπτη (08/10) για το Λονδίνο, απαρτίζουν εννέα άτομα: ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο πρωταθλητής Ευρώπης Βλάσης Μάρας, ο πρωτοεμφανιζόμενος Λευτέρης Κοσμίδης, η Βασιλική Μιλλούση ο Βασίλης Τσολακίδης, ο Δημήτρης Μαρκούσης, ο Μιχάλης Δουλκερίδης, η Ευγενία Ζαφειράκη και η Βικτωρία Τσακαλίδου.

Επιμέλεια: Αντιγόνη Ελευσινιώτη

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τρομακτικό ατύχημα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς - Αθλήτρια παραλίγο να χάσει το μάτι της από λεπίδα πατινάζ!

Στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων ο Παναθηναϊκός

Ξέσπασμα Γκιννή: «Αποχωρώ με πίκρα για τη στάση της ομοσπονδίας»!

Βράβευση του αθλητή Θεόδωρου Τσελίδη από τον Χρήστο Τεντόμα

Λος Άντζελες 2028: Αποκαλύφθηκε το σύστημα των Ολυμπιακών προκρίσεων στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Αναμετρήθηκαν και στον δεύτερο γύρο του ιταλικού πρωταθλήματος πινγκ Τέρπου και Παπαδημητρίου

Χειροκροτήθηκε για την προσπάθεια στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση η Τσιόβολου

Ο Αλέξανδρος Γκιννής ρίχνει τίτλους τέλους στην καριέρα του, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες!

Με πρωταγωνιστή τον Γκιώνη πέρασε στα ημιτελικά του Champions League πινγκ πονγκ ανδρών η Μπογκόρια

Οι Los Angeles Chargers επεκτείνουν το NFL Flag Football στην Ελλάδα