Την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρωτιά στο τουρνουά της Σανγκάης θα έχουν οι Ράφα Ναδάλ και Νικολάι Νταβιντένκο. Ο Ισπανός είδε τον συμπατριώτη του Λόπες να αποχωρεί τραυματίας ενώ ο Ρώσος πήρε την εκδίκηση του μετά από ένα χρόνο και έτσι οι δύο τενίστες θα παλέψουν για τον τίτλο.

Πριν από λίγο διάστημα, όλοι έκαναν λόγο για την ατυχία του Ράφα Ναδάλ που με τον τραυματισμό του στο γόνατο, έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τίτλους, έπεσε από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης αλλά κυρίως έχασε το μεγάλου του ατού, δηλαδή τη φυσική του κατάσταση και την εκρηκτικότητα του.

Ότι του στέρησε η τύχη όμως, φαίνεται να του το… επιστρέφει τώρα απλόχερα. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι και ο Φελισιάνο Λόπες αποχώρησε από τα κορτ ως τραυματίας και έτσι ο Ράφα Ναδάλ πήρε… ξεκούραστα το εισιτήριο για τον τελικό. Θυμίζουμε ότι ακριβώς μια μέρα πριν, ο Ισπανός τενίστας είδε τον Λιούμπισιτς στα προημιτελικά να τραυματίζεται και να μη μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα στο τρίτο σετ. Αυτή τη φορά ο άσος από τη Μαγιόρκα προηγούνταν ήδη με 1-0 στα σετ και 3-0 στο δεύτερο αλλά οι πόνοι δεν άφησαν τον Λόπες να συνεχίσει άλλο τον αγώνα.

Αντίπαλος του στον τελικό θα είναι ο Νικολάι Νταβιντένκο που έρχεται από τη μεγάλη πρόκριση επί του Νόβακ Τζόκοβιτς! Αυτή τη φορά ο Ρώσος δεν άφησε να επαναληφθεί η ιστορία (πέρυσι για την ίδια διοργάνωσε ο νεαρός Σέρβος είχε κερδίσει τον Νταβιντένκο) κερδίζοντας με 2-1 σετ (4-6, 6-4, 7-6) και έτσι θα διεκδικήσει έπειτα από αρκετό καιρό κάποιο τρόπαιο. Μάλιστα, ο έμπειρος τενίστας βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και δεν θα προκαλέσει έκπληξη αν αναδειχθεί νικητής στο τουρνουά της Σανγκάης.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τρομακτικό ατύχημα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς - Αθλήτρια παραλίγο να χάσει το μάτι της από λεπίδα πατινάζ!

Στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων ο Παναθηναϊκός

Ξέσπασμα Γκιννή: «Αποχωρώ με πίκρα για τη στάση της ομοσπονδίας»!

Βράβευση του αθλητή Θεόδωρου Τσελίδη από τον Χρήστο Τεντόμα

Λος Άντζελες 2028: Αποκαλύφθηκε το σύστημα των Ολυμπιακών προκρίσεων στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Αναμετρήθηκαν και στον δεύτερο γύρο του ιταλικού πρωταθλήματος πινγκ Τέρπου και Παπαδημητρίου

Χειροκροτήθηκε για την προσπάθεια στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση η Τσιόβολου

Ο Αλέξανδρος Γκιννής ρίχνει τίτλους τέλους στην καριέρα του, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες!

Με πρωταγωνιστή τον Γκιώνη πέρασε στα ημιτελικά του Champions League πινγκ πονγκ ανδρών η Μπογκόρια

Οι Los Angeles Chargers επεκτείνουν το NFL Flag Football στην Ελλάδα