Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ο μεγάλος νικητής του «Davidoff Swiss Indoors Basel», καθώς επικράτησε στον τελικό με 2-1 σετ (6-4, 4-6, 6-2) του Ρότζερ Φέντερερ στη Βασιλεία. Ο Σέρβος (Νο3 στον κόσμο) κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο μετά από ένα χρόνο, σε τουρνουά που διεξήχθη σε κλειστό γήπεδο, ενώ απ’ την άλλη ο Ελβετός (Νο1) έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει τον τέταρτο σερί τίτλο του μπροστά στους συμπατριώτες του.
«Σίγουρα, είναι ένα μεγάλο επίτευγμα να νικήσεις τον Ρότζερ μέσα στην πόλη του και τη χώρα του. Είχε μεγάλη πίεση για να νικήσει σήμερα. Ελπίζω το κοινό να το απήλαυσε. Νομίζω ότι κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Είμαι πραγματικά ικανοποιημένος με αυτή την εβδομάδα» δήλωσε περιχαρής ο νικητής.
Απ’ τη μεριά του ο Φέντερερ υποστήριξε: «Νομίζω ότι η έλλειψη ευκαιριών ήταν το πρόβλημα σήμερα. Έχασα πολλές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Νόβακ έπαιξε καλά και το έκανε δύσκολο για μένα να πάρω ευκαιρίες, αλλά και όταν τις είχα, έπαιξε καλά. Νομίζω ότι θα είχα παίξει λίγο καλύτερα από τη βασική γραμμή, λίγο πιο επιθετικά. Νομίζω ότι είχα έλλειψη συγχρονισμού στο μπάκχαντ, αλλά ήταν ένα καλό τουρνουά για μένα».