Το τελευταίο μεγάλο ραντεβού των κορυφαίων ονομάτων του τένις ξεκινά την Κυριακή στο Λονδίνο. Εκεί, όπου Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς και λοιποί θα προσπαθήσουν να κλείσουν επιτυχημένα τη χρονιά! Αυτός, όμως, που αναμένεται να συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα πάνω του, δεν είναι άλλος από τον Άντι Μάρεϊ και αυτό λόγω της εθνικότητάς του (Βρετανός).

Οι διοργανωτές παρατηρούν ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση εισιτηρίων, αφού ο κόσμος που θα βρεθεί στις εξέδρες θα προσπαθήσει να «σπρώξει» -όσο μπορεί- τον Μάρεϊ προς την κατάκτηση του τουρνουά. Μάλιστα, για τους συγκεκριμένους αγώνες, που θα έχουν διάρκεια επτά ημερών, βγήκαν στην κυκλοφορία 271.000 εισιτήρια, εκ των οποίων μόνο τα 10.000 είναι, πλέον, διαθέσιμα. Τα υπόλοιπα, βρίσκονται ήδη στα χέρια των κατόχων τους.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για το τελευταίο τουρνουά της χρονιάς, πολύ δύσκολα θα υπάρξουν ανακατατάξεις στη βαθμολογία των τενιστών, με τον Άντι Μάρεϊ να βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Τη μεγάλη ευκαιρία την έχασε στο προηγούμενο τουρνουά που έγινε στο Παρίσι, εκεί όπου μάλιστα είδε τον Τζόκοβιτς να αυξάνει κι άλλο τη διαφορά του στην τρίτη θέση, επικρατώντας του Γκαέλ Μονφίς στον τελικό με 2-1 σετ.

Μάλιστα, έγινε και η κλήρωση των γκρουπ την Τετάρτη. Στο πρώτο, συμπεριλήφθηκαν οι Ρότζερ Φέντερερ, Άντι Μάρεϊ, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο και Φερνάντο Βερντάσκο, ενώ στο δεύτερο οι Ραφαέλ Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Νικολάι Νταβιντένκο και Ρόμπιν Σόντερλινγκ. Ο τελευταίος αντικατέστησε τον τραυματία Αντι Ρόντικ. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν από 120.000 δολάρια, ποσό που θα αντιστοιχεί και σε κάθε νίκη που θα σημειώσουν στη διοργάνωση.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής, Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube