Αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης υπό την προϋπόθεση πως θα αξιοποιηθεί το ταλέντο των νέων αθλητών, παρουσιάστηκε μιλώντας στον SuperΣΠΟΡ FM 94,6 ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 50μ. ύπτιο, Άρης Γρηγοριάδης. Ο 19χρονος αθλητής θεωρεί πως αν βελτιωθούν οι υποδομές, η χώρα μας θα παρουσιάσει τα επόμενα χρόνια και άλλες επιτυχίες στον υγρό στίβο.
«Οι συνθήκες προετοιμασίας μου στη Θεσσαλονίκη ήταν καλύτερες από πέρυσι αλλά ακόμα λείπουν πολλά πράγματα. Υπάρχουν αθλητές που κάνουν προπόνηση σε άθλιες συνθήκες, εγώ είμαι τυχερός γιατί κάνω προπόνηση στο εθνικό. Πρέπει να αξιοποιηθούν αυτά τα ταλέντα. Δεν είναι ανάγκη ένας κολυμβητής να πάει στο εξωτερικό για να γίνει καλύτερος. Παίζει ρόλο το πώς λειτουργεί πόσο συγκεντρωμένος είναι τι προπόνηση κάνει, η συνεργασία με τον προπονητή, όλα αυτά μετράνε για το τελικό αποτέλεσμα. Δεν σκοπεύω να φύγω από την Ελλάδα», δήλωσε σχετικά, ενώ αναφερόμενος στη μεγάλη του επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ τόνισε:
«Βλέπω πολλούς ανθρώπους να μου δίνουν συγχαρητήρια. Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος. Είχα προετοιμαστεί και για τους Ολυμπιακούς αλλά δεν μου πήγε καλά η χρονιά. Φέτος ξεκίνησα πολύ καλά, μου βγήκαν οι χρόνοι και πήγα στο παγκόσμιο χωρίς άγχος. Πίστευα στο μετάλλιο και τελικά τα κατάφερα».
Όσο για τους μελλοντικούς του στόχους, ο Άρης Γρηγοριάδης δείχνει προσγειωμένος, αλλά αισιόδοξος: «Από εδώ και πέρα τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα,, θα πρέπει να κάνω συντήρηση να βελτιώσω την προπόνηση μου, πιστεύω ότι του χρόνου στο πανευρωπαϊκό θα είμαι στα μετάλλια».