Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η προεργασία του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής ομάδας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Ύστερα από την οριστικοποίηση του φιλικού με τη Σενεγάλη (στις 3 Μαρτίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο), οι παράγοντες της γαλανόλευκης αναζητούν τις δύο ομάδες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι διεθνείς (τον Μάιο) για να προετοιμαστούν όσο τον δυνατόν καλύτερα για το Μουντιάλ.

Πρόθεση είναι να γίνει ένα ματς με ασιατική ομάδα (στο στυλ της Νότιας Κορέας) και ένα με λατινοαμερικανική (στο στυλ της Αργεντινής). Όπως αναφέρει η «SportDay» και έχει ενημερώσει ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6, υπάρχουν αρκετές προτάσεις (όπως η Βόρειος Κορέα, η Ιαπωνία, Κίνα, η Ουρουγουάη, η Παραγουάη) και θα επιλεγούν δύο ομάδες εξ’ αυτών.

Επίσης, έχουν κρούσεις από το Μεξικό και την Ονδούρα, ενώ υπήρξε επαφή με την ιταλική ομοσπονδία για τη διεξαγαγωγή φιλικού λίγο πριν από τη γιορτή του ποδοσφαίρου και αν δεν προχωρήσει κάποια από τις περιπτώσεις που υπάρχουν από την ασιατική ήπειρο ή τη Λατινική Αμερική, τότε δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουμε ξανά τους Ιταλούς. Το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν οριστικοποιηθεί όλα τα φιλικά.

Η σκέψη του Φύσσα…

Πέραν των φιλικών, μέσα στον Φεβρουάριο θα γίνουν οι προαναγγελθείσες προσλήψεις εργοφυσιολόγου (που θα έχει και ιδιότητα διατροφολόγου) και γυμναστή τερματοφυλάκων. Σύμφωνα με τη «SportDay», σκέψη του Τάκη Φύσσα είναι να δημιουργηθεί ένας ξεχωριστός φάκελος για κάθε ποδοσφαιριστή, που θα περιλαμβάνει το σύνολο των αποτελεσμάτων των ιατρικών εξετάσεων του παίκτη (αιματολογικές, φυσικής κατάστασης κ.λπ.) καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Οι εξετάσεις θα παραγγέλλονται ανά τακτά διαστήματα από την Ομοσπονδία και θα μελετώνται από τον εργοφυσιολόγο που θα έρθει, έτσι ώστε να είναι απόλυτα ενήμερο το επιτελείο της ομάδας για την κατάσταση του κάθε παίκτη όταν έρθει η ώρα της συγκέντρωσης για την προετοιμασία.

Μάλιστα, ανάλογα με τα αποτελέσματα του κάθε παίκτη είναι πιθανό να δοθούν κάποια ειδικά προγράμματα από τον Ότο Ρεχάγκελ. Δηλαδή π.χ. κάποιοι παίκτες που έχουν μικρότερο αριθμό αγώνων στις πλάτες τους με τους συλλόγους τους θα κάνουν περισσότερη ώρα προπόνηση σε σχέση με άλλους που είναι υπερφορτωμένοι. Επίσης, ο εργοφυσιολόγος αναμένεται άμεσα να δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στους διεθνείς σχετικά με θέματα συντήρησης και διατροφής, ενημερώνοντας και τις ομάδες τους.

Δύο ταξίδια μέσα στον Φεβρουάριο

Εν τω μεταξύ, μέσα στον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθούν δύο ταξίδια από τους παράγοντες της ΕΠΟ. Συγκεκριμένα, στις 6 του μήνα οι Πιλάβιος, Φύσσας, Τοπαλίδης θα πάρουν το αεροπλάνο για τη Βαρσοβία κι εκεί θα συναντήσουν τον Ρεχάγκελ (θα πάει απευθείας από Γερμανία) για να παραβρεθούν στην κλήρωση των προκριματικών του Euro 2012.

Έπειτα από δύο εβδομάδες το επιτελείο της Εθνικής (συμπεριλαμβανομένου και του γιατρού της ομάδας, Χάρη Χριστόπουλου) θα μεταβεί στο Γιοχάνεσμπουργκ για να παραβρεθεί στο workshop της ΦΙΦΑ εν όψει Μουντιάλ.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube