Νέο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο ρεκόρ πέτυχε η Ελένη Ιωάννου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τοξοβολίας παίδων-κορασίδων και εφήβων-νεανίδων, που διεξάγεται στην πόλη Σίλκεμποργκ της Δανίας. Η Ελληνίδα τοξοβόλος σημείωσε επίδοση 688/720 στο σύνθετο τόξο, στην κατηγορία των κορασίδων που αγωνίζεται και κατέλαβε την πρώτη θέση στον γύρο κατάταξης.
Η προηγούμενη επίδοση (641/720) άνηκε στην Βελγίδα Πέτρα Χένμοτ, την οποία είχε σημειώσει το Μάιο του 2004. Η αθλήτρια του Σκοπευτικού Ομίλου Ελευσίνας την Πέμπτη ρίχνεται στη «μάχη» του Ολυμπιακού γύρου με στόχο ένα μετάλλιο.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Αλέξανδρος Νασούλας, ο οποίος βρίσκεται στην Δανία μαζί με την Ελένη Ιωάννου, δεν κρύβει την αισιοδοξία του ότι η νεαρή αθλήτρια μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο. «Η Ελένη πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση στον γύρο κατάταξης. Η κατάρριψη ενός ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ρεκόρ δεν είναι μικρό πράγμα. Νομίζω ότι η Ελένη θα τα καταφέρει μια χαρά και στον Ολυμπιακό γύρο και η κατάκτηση ενός μεταλλίου είναι μέσα στις δυνατότητές της. Η Ελένη έχει εντυπωσιάσει με τις ικανότητές της όλους εδώ στην Δανία», τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Ελληνίδας τοξοβόλου.
Επιμέλεια: Χριστίνα Σγούρα