Την προεδρία της Ευρωπαϊκής Γυμναστικής Ομοσπονδίας ανέλαβε εκ νέου ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Δημητρόπουλος στην ψηφοφορία που έγινε στο συνέδριο της UEG που πραγματοποιήθηκε στο Μπέρμιγχαμ.

Ο Έλληνας παράγοντας δήλωσε για την επανεκλογή του: «Με τιμά ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη των παραγόντων της ευρωπαϊκής γυμναστικής στο πρόσωπό μου. Αποτελεί δικαίωση και έγκριση της πολιτικής και της διαχείρισης που άσκησα στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Η επανεκλογή μου αποτελεί και μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής γυμναστικής και αποδεικνύει το κύρος το οποίο απολαμβάνει διεθνώς».

Ελληνική εκπροσώπηση θα υπάρχει και σε άλλες επιτροπές της ομοσπονδίας. Η εθνική προπονήτρια ρυθμικής γυμναστικής Ια Χαρανά επανεκλέχθηκε στην τεχνική επιτροπή της ρυθμικής γυμναστικής. Ο πρόεδρος των κριτών του τραμπολίνο κ. Δημοσθένης Χρυσοσπάθης εκλέχθηκε στην τεχνική του τραμπολίνο, ενώ ο κ. Θανάσης Γανασούλης εκλέχθηκε στην εξελεγκτική επιτροπή.

Εν τω μεταξύ για την Λοζάνη αναχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Κώστας Κουκοδήμος προκειμένου να υποστηρίξει την ελληνική υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής του 2006. Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής σε ποια χώρα θα ανατεθούν οι Αγώνες θα ληφθεί την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2005.

Επιμέλεια: Γιάννης Ντούζγος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube