Στο τουρνουά των 650.000 δολαρίων του Φίλντερσταντ της Γερμανίας συνεχίζονται οι αγώνες για τη Λένα Δανιηλιδου. Λόγω της θέσης στην παγκόσμια κατάταξη, όπου βρίσκεται στο Νο 67. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε από τα προκριματικά της διοργάνωσης, όπου έχει περάσει ήδη 2 γύρους και τώρα βρίσκεται στον τελευταίο.
Πιο συγκεκριμένα, στον πρώτο γύρο επικράτησε της Κάρα Μπλακ από τη Ζιμπάμπουε (Νο173) με 2-0 σετ (6-0, 6-1) και στον επόμενο γύρο κέρδισε τη Γερμανίδα Αντζελίκ Κέρμπερ (Νο255) επίσης με 2-0 (6-3, 6-0). Στον τρίτο και τελευταίο προκριματικό γύρο θα βρει απέναντι της την Γερμανίδα Τατιάνα Μάτεκ (Νο272).
Αν καταφέρει να μπει στο κυρίως ταμπλό, πιθανόν να θα βρεις αντιπάλους κάποιες εκ των Μίσκινα, Ντεμεντίεβα, και εφόσον επικρατήσει των Ρωσίδων πρωταθλητριών θα βρει στον δεύτερο γύρο την Κιμ Κλάιστερς.
Εν τω μεταξύ, στο διπλό η Δανιηλίδου και η Αμερικανίδα Τζένιφερ Ράσελ θα αγωνιστούν κατευθείαν στο κυρίως ταμπλό και στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσουν τις Άναμπελ Μεντίνα Γκαρίγκες (Ισπανία)/Ντινάρα Σάφινα (Ρωσία).
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης