Τα πλάνα του «αποκάλυψε» για πρώτη φορά ο Ότο Ρεχάγκελ όσον αφορά την άμυνα της Εθνικής Ελλάδας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι διεθνείς έπαιξαν προπονητικό διπλό στις κανονικές διαστάσεις του γηπέδου, 11 εναντίον 11, και φάνηκαν οι προθέσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού.
Ο Γερμανός έβαλε μαζί τους εξής παίκτες από τη μέση και πίσω στη μία ομάδα: κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, δεξί μπακ ήταν ο Σεϊταρίδης, κεντρικοί αμυντικοί Κυργιάκος, Μόρας και λίγο πιο μπροστά ο Παπασταθόπουλος (σε ένα ρόλο ανάλογο με αυτόν που είχε ο Κατσουράνης στο Euro 2004) και στα αριστερά έπαιξε ο Σπυρόπουλος.
Στο χθεσινό διπλό έγινε μια «πρόβα» ενόψει του φιλικού της Τετάρτης με την Παραγουάη, η οποία θα είναι η τελευταία αντίπαλος της «γαλανόλευκης» πριν από την έναρξη του Μουντιάλ. Όσον αφορά τις άλλες δύο γραμμές (χαφ και επίθεση), ο Ρεχάγκελ ανακάτεψε την τράπουλα, δεδομένου ότι οι βασικοί ήταν διαχωρισμένοι στις δύο ομάδες. Χθες είχε μαζί Σαμαρά, Γκέκα, Σαλπιγγίδη, όμως δύσκολα θα είναι αυτή ακριβώς η τριπλέτα στο εναρκτήριο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
* Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν χθες Νίνης και Σηφάκης. Ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού, όπως και ο Βύντρα, αναμένεται να μπει τη Δευτέρα σε φουλ ρυθμό (σήμερα οι διεθνείς έχουν ρεπό). Ο Σηφάκης θα κάνει μερικές ακόμα μέρες ειδικό πρόγραμμα. Νίνης και Σηφάκης θα πάνε σήμερα στο προπονητήριο του Ριάου για να συνεχίσουν το ατομικό τους πρόγραμμα.
* Ο Ρεχάγκελ και ο Τοπαλίδης θα πάνε σήμερα στο Κουφστάιν της Αυστρίας για να παρακολουθήσουν από κοντά τη Ν. Κορέα στο φιλικό με τη Λευκορωσία.
Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης