Σίγουρος ότι η Εθνική Ελλάδας θα προκριθεί στη δεύτερη φάση του Μουντιάλ εμφανίστηκε ο Σπύρος Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα «SportDay». «Βλέπουμε ψηλά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρέσβης της Ελλάδας στη Νότιο Αφρική και πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που είναι εδώ η ομάδα και περιμένουμε να φέρει νίκες».
«Το Ντέρμπαν έχει μια ελληνική κοινότητα που αριθμεί περίπου 2.500 κατοίκους. Ωστόσο γενικότερα στη Ν. Αφρική υπάρχουν πάρα πολλοί Ελληνες και είμαι βέβαιος ότι πολύς κόσμος θα δώσει το "παρών" στα ματς της Εθνικής», ανέφερε αρχικά ο κ. Θεοχαρόπουλος.
Για την Εθνική ομάδα είπε: «Είχαν ένα πολύωρο ταξίδι τα παιδιά, αλλά μένουν σε ένα πολύ καλό ξενοδοχείο και θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν. Η προετοιμασία από οργανωτικής πλευράς για το Μουντιάλ είναι καλή εδώ στη Ν. Αφρική».
Για το θέμα της ασφαλείας είπε: «Είναι αυξημένες οι περίπολοι στους δρόμους (σ.σ.: πράγματι, κάθε λίγο και λιγάκι συναντάς αστυνομικούς) και οι Αρχές είναι πολύ προσεκτικές. Βέβαια, ο καθένας πρέπει να είναι προσεκτικός. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια στο συγκεκριμένο κομμάτι. Βρίσκομαι 3 χρόνια στο Ντέρμπαν και ζω καθημερινά την κατάσταση».
Ερωτηθείς πώς βλέπει την Εθνική στο Μουντιάλ, απάντησε: «Οταν δίνουμε έναν αγώνα, πάντα στοχεύουμε ψηλά. Ετσι κι εγώ πιστεύω ότι η Εθνική θα φτάσει ψηλά στο Μουντιάλ. Πιστεύω ότι θα είμαστε νικητές».
Κληθείς να διευκρινίσει αν εννοεί την πρόκριση στον επόμενο γύρο, απάντησε: «Οχι μόνο. Βλέπουμε ψηλά». Καταλήγοντας, ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε: «Η Εθνική χρειάζεται ηρεμία και γαλήνη για να προπονείται σωστά και θα τα έχει. Είμαστε ενθουσιασμένοι που είναι εδώ η ομάδα και περιμένουμε να φέρει νίκες».