Αποδίδοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο, η Γερμανία έκανε ονειρικό ξεκίνημα στο Μουντιάλ διαλύοντας 4-0 την Αυστραλία σε παιχνίδι για τον τέταρτο όμιλο. Επίδειξη δύναμης, όπως συζητούσαν χαμηλόφωνα μεταξύ τους πριν το ματς, έκαναν τα «πάντσερ» παραδίδοντας μαθήματα απλού, σύγχρονου ποδοσφαίρου και προσφέροντας το πρώτο «over» σε ένα χλωμό ως τώρα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα σκορ άνοιξε ο Ποντόλσκι στο 9’, ενώ στο 26’ ο Μίροσλαβ Κλόζε διπλασίασε τα τέρματα των Γερμανών. Η αποβολή του Κέιχιλ στις αρχές του δευτέρου μέρους απλοποίησε ακόμη περισσότερο τα πράγματα και ακολούθησαν ακόμη δύο γκολ, από τον Μίλερ στο 67’ και τον Κακάου τρία λεπτά αργότερα.

Το ματς

Από το «λαιμό» έπιασαν από την αρχή του αγώνα οι Γερμανοί θέλοντας να δείξουν ότι έχουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιόακιμ Λεβ επιφύλαξε μία μικρή έκπληξη στην ενδεκάδα, προτιμώντας τον Μίλερ αντί του Τροχόφσκι, όμως δικαιώθηκε για την επιλογή του, όπως και για την επιμονή που δείχνει στη χρησιμοποίηση των Ποντόλσκι και Κλόζε στη γραμμή κρούσης.

Οι δύο «Πολωνοί» καθάρισαν πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου. Πρώτα ο Ποντόλσκι στο 9’ και στη συνέχεια ο πρώην συμπαίκτης του στην Μπάγερν στο 26’, έδωσαν ξεκάθαρο προβάδισμα στα «πάντσερ», που θα μπορούσαν να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο του δείκτη του σκορ, αν πλασέ του Οζίλ –που πέρασε και τον Σβάρτσερ- δεν έκοβε πάνω στη γραμμή ο Νιλ.

Τα «καγκουρό» δεν μπορούσαν να προβάλουν αντίσταση, αν και οι Αυστραλοί ήταν αυτοί που έχασαν την ευκαιρία να μπουν μπροστά στο σκορ, όταν στο 4’ο Γκαρσία αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, μετά και την αποβολή του Κέιχιλ, η Γερμανία συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, όμως η υπερβολική σιγουριά των Οζίλ και Κλόζε δεν τους επέτρεψε να πετύχουν ακόμη ένα γκολ στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στο 67’ όταν ο Μίλερ, μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0. Μόλις τρία λεπτά αργότερα ο νεοεισελθείς Κακάου έδειξε ότι και αυτός θα χώραγε στην ενδεκάδα και με κοντινό πλασέ, αφού προηγουμένως για μια ακόμη φορά «χάθηκε» η μπάλα, έκανε το τελικό 4-0, γεμίζοντας με ενθουσιασμό τους Γερμανούς που βρίσκονταν στις εξέδρες.

Οι Γερμανοί έκαναν ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα, παίζοντας σε πολύ γρήγορους ρυθμούς, με παίκτες που κάλυπταν ασταμάτητα και εκμεταλλεύονταν πλήρως τους κενούς χώρους. Σίγουρα η δυναμικότητα των Αυστραλών αλλά και το γεγονός ότι αγωνίστηκαν για ώρα με δέκα παίκτες, ήταν στοιχεία που έπαιξαν το ρόλο τους. Όμως, τα «πάντσερ» είχαν τέτοια διάθεση, πάθος και όρεξη που δύσκολα δεν θα έφταναν σε μια άνετη νίκη, ακόμη και κάτω από άλλες συνθήκες. MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Λούκας Ποντόλσκι.

Το μόνο που μένει είναι να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους και σε παιχνίδια με αντιπάλους μεγαλύτερης δυναμικότητας.









Οι συνθέσεις:

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Φρίντριχ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ(73' Γκόμεζ), Ποντόλσκι(81' Μαρίν), Κλόζε(69' Κακάου), Μίλερ, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Μερτεζάκερ

Αυστραλία (Πιμ Φέρμπεεκ): Σβάρτσερ, Νιλ, Μουρ, Κέιχιλ, Κούλινα, Έμερτον(Τζέντινακ), Γουιλκσάιρ, Τσίπερφιλντ, Γκρέλα(46' Χέλμαν), Βαλέρι, Γκαρσία(64' Ρουκαβίτσια)

Διαιτητής: Ροντρίγκεζ
Βοηθοί: Καμάργκο, Μορίν
Γήπεδο: Ντέρμπαν Στάντιουμ

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube