Το ρόλο του φαβορί καλείται να επιβεβαιώσει η Ισπανία κόντρα στην Ελβετία, στην πρεμιέρα του όγδοου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου (17:00, ΝΕΤ). Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2008 είναι μία από τις ομάδες που πολλοί θεωρούν ότι θα κατακτήσει το Μουντιάλ, ενώ η ομάδα του Ότμαρ Χίτσφελντ έχει ως στόχο να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε άφησε εκτός αποστολής κάποιους από τους παίκτες που οδήγησαν τους «φούριας ρόχας» στην κατάκτηση του Euro, όπως τον Σένα και τον Γουϊθα, ενώ πήρε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές (όπως τον Μαρτίνεθ, τον Μπούσκετς και τον Πέδρο Ροντρίγκεθ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ισπανοί πήραν την πρόκριση για το Μουντιάλ, σημειώνοντας 10 νίκες και έχοντας την καλύτερη επίθεση (με 28 γκολ) και καλύτερη άμυνα (με 5 γκολ) στα προκριματικά του Μουντιάλ. Η μοναδική ομάδα που κατάφερε να νικήσει τους «φούριας ρόχας» ήταν οι ΗΠΑ στα ημιτελικά του Confederations Cup.

Πιθανή ενδεκάδα (4-5-1): Κασίγιας, Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Νταβίντ Σίβλα, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι, Μπούσκετς, Φάμπρεγκας, Νταβίντ Βίγια.

Η Ελβετία τερμάτισε μπροστά από την Εθνική Ελλάδας στον δεύτερο όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας μαζέψει 21 βαθμούς έναντι 20 της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ. Ο Χίτσφελντ δεν υπολογίζει τον Φράι και τον Μπεχράμι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ελβετοί δεν έχουν νικήσει την Ισπανία τις προηγούμενες 18 φορές που έχουν αναμετρηθεί, έχοντας μάλιστα 15 ήττες. Επίσης οι Ελβετοί δεν έχουν δεχθεί γκολ στο Μουντιάλ για 394 λεπτά. Το τελευταίο τους τέρμα στα τελικά ήταν στη διοργάνωση του 1994, όταν η Ισπανία με γκολ του Τσίκι Μπεγκιριστάιν πέτυχε το τρίτο τέρμα στη νίκη με σκορ 3-0 στη φάση των «16».

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Μπενάλιο, Γκρίχτινγκ, Λίχτστάινερ, Σεντέρος, Τσίγκλερ, Μπαρνέτα, Ινλέρ, Χούγκελ, Φερνάντες, Ντερντιγιόκ, Ν’ Κούφο.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Άγγλος Χάουαρντ Γουέμπ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube