Το… επικοινωνιακό κομμάτι της «Σελεσάο» έχει αναλάβει τις τελευταίες μέρες ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο άσος του Παναθηναϊκού δήλωσε σε Νοτιοαφρικανούς δημοσιογράφους ότι η εθνική του θα βελτιωθεί εντυπωσιακά στη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
«Υπάρχει διαφορά όταν παίζεις με δυνατές ομάδες. Δεν θέλω να υποτιμήσω την Βόρειο Κορέα, αλλά είναι αλλιώς να παίζεις με την Πορτογαλία ή την Ακτή Ελεφαντοστού. Οι μικρότερες ομάδες παίζουν μαζική άμυνα και πρέπει να έχεις μεγάλη υπομονή για να σκοράρεις. Στα επόμενα παιχνίδια μας θα δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ».
Η εμπειρία του Ζιλμπέρτο είναι πολύτιμη για την εθνική Βραζιλίας, αφού η ηρεμία του και η σοβαρότητα του βοηθούν πολύ τον Κάρλος Ντούνγκα στην διατήρηση του καλού κλίματος.
Επιμέλεια: Γιάννης Μάρκουλας