Μια ακόμα υπενθύμιση ότι οι εποχές που αντιμετωπίζονταν ως… «αμερικανάκια» στο ποδόσφαιρο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί έδωσαν οι ΗΠΑ.

Οι παίκτες του Μπράντλεϊ δεν πτοήθηκαν από τα δύο γκολ που «βάραιναν» την πλάτη τους στο ημίχρονο του παιχνιδιού με τη Σλοβενία και με ένα δυνατό comeback, απέσπασαν ισοπαλία 2-2.

Θα ολοκλήρωναν, δε, τη μεγαλειώδη ανατροπή, αν ο βοηθός δεν «ανακάλυπτε» οφσάιντ σε κανονικό γκολ του Έντου στο 86'.


«Χειρουργικά» χτυπήματα!

Με πολεμιστή εκπαιδευμένο άριστα σε… τακτικές εξουδετέρωσης έμοιαζε στο πρώτο μέρος η Σλοβενία. Οι παίκτες του Κεκ -χωρίς να έχουν πρωτοβουλία, χωρίς να χάνουν ευκαιρίες, χωρίς να «ξοδεύουν» ίχνος περιττής ενέργειας- κατάφεραν να ρίξουν… knock down τις ΗΠΑ, πριν καν εκείνες το καταλάβουν! Το «τούβλο» του Μπίρσα στο 13’ -εκτός του ότι έδωσε προβάδισμα στους Σλοβένους- «ζάλισε» τους Αμερικανούς αρκετά, ώστε να ψάχνουν με σπασμωδικό τρόπο την ισοφάριση.

Η τραγική ειρωνεία, ωστόσο για εκείνους ήταν πως δέχτηκαν δεύτερο «χτύπημα» ακριβώς την ώρα που έμοιαζαν να έχουν συνέλθει. Ενώ, λοιπόν, στο τελευταίο δεκάλεπτο έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση (τόσο απείχε από την μπάλα ο Ντόνοβαν πριν του πάρει «την μπουκιά από το στόμα» στη γραμμή ο Μπρέτσκο), οι Σλοβένοι ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν. Ο Λιουμπίγιανκιτς έγινε κατάληξη της υποδειγματικής αντεπίθεσης στο 43’, πλάσαρε σωστά κι έριχνε «στο καναβάτσο» τους Αμερικανούς.

Η «τιμωρία» ήρθε… από ψηλά!

Οι παίκτες του Μπράντλεϊ έπρεπε να αντιδράσουν γρήγορα, αν ήθελαν να διεκδικήσουν κάτι από το ματς και η ανάπαυλα αποδείχθηκε αρκετό διάστημα για να το συνειδητοποιήσουν. Σχεδόν αμέσως μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια, ο Ντόνοβαν… πήρε πάνω του την υπόθεση, ολοκλήρωσε σχεδόν… με οργή την ατομική του ενέργεια (φοβερό σουτ από κοντά) και έβαζε πάλι τις ΗΠΑ στο παιχνίδι.

Στη συνέχεια, οι Σλοβένοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, μετά το ενθουσιώδες ξεκίνημα των αντιπάλων τους, ωστόσο ήταν η σειρά τους να υποστούν… από το πουθενά την «ψυχρολουσία». Ενώ, λοιπόν οι «γιόμες» των Αμερικανών έδειχναν εύκολη λεία για τους αμυντικούς της, μια από αυτές έμελλε να τους… ξεφύγει και να κάνει τη ζημιά. Η κεφαλιά-πάσα του Άλτιντορ στο 82’ -μετά από γέμισμα στην περιοχή- έδωσε το δικαίωμα στον Μπράντλεϊ να φέρει το παιχνίδι στα ίσια και να μετατρέψει σε «θρίλερ» το φινάλε του.

Οι Αμερικανοί, μάλιστα, θα μπορούσαν να είναι οι μοναδικοί που θα… επιζούσαν από αυτό, αν ο βοηθός δεν «ανακάλυπτε» οφσάιντ πριν το κοντινό σουτ του Έντου και δεν του αφαιρούσε το δικαίωμα να μετατρέψει την ομάδα του σε φαβορί για την πρόκριση στους «16».



Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ματίαζ Κεκ): Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σουλέρ, Σέζαρ, Κόρεν, Λιουμπίγιανκιτς (73' Πέτσνικ, 92' Κόματς), Μπίρσα (87' Ντέντιτς), Νοβάκοβιτς, Τζόκιτς, Κιρμ, Ραντοσάβλιεβιτς

ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Μποκανέγκρα, Μπράντλεϊ, Ονιέγου (80' Γκόμεζ), Τσερούντολο, Ντέμπσεϊ, Ντόνοβαν, Ντεμέριτ, Τόρες (46' Έντου), Άλτιντορ, Φίντλεϊ (46' Φάιλχαμπερ)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομάν Κουλιμπαλί (Μάλι)
ΣΤΑΔΙΟ: «Ellis Park»

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube