Μόνο όταν είναι απόλυτα έτοιμος ο Αριεν Ρόμπεν θα αγωνιστεί με την εθνική Ολλανδίας στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα να γίνει αυτό για τον μέσο της Μπάγερν στην αδιάφορη αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης κόντρα στο Καμερούν. Τα παραπάνω επισήμανε ο Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή, τονίζοντας πως περιμένει από τον ίδιο τον παίκτη να του πει πότε θα είναι έτοιμος.
«Θα τον αφήσω να αποφασίσει. Ξέρει το σώμα του καλύτερα και θα με ενημερώσει πότε είναι έτοιμος. Μπορεί να είναι στο επόμενο παιχνίδι ή μπορεί να είναι στους "16". Αυτός αποφασίζει. Θα προτιμούσα να χρησιμοποιηθεί μόνο όταν είναι έτοιμος», τόνισε Φαν Μάρβαϊκ.
Επίσης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «οράνιε» θα επιμείνει στη χρησιμοποίηση του Ρόμπι Φαν Πέρσι. «Έπαιξε καλά στα φιλικά με Γκάνα και Ουγγαρία, αλλά δεν είναι ικανοποιημένος με τον εαυτό του, μετά τα δύο ματς εδώ. Όμως, θα βελτιωθεί. Είναι τέτοιου είδους παίκτης, ο οποίος μπορεί να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού ολόκληρης της ομάδας και νομίζω ότι είναι σημαντικό να συνεχίσει να παίζει, προκειμένου να βρει τη φόρμα του, ύστερα από όλους τους τραυματισμούς που πέρασε φέτος».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης