Την ανάγκη να απολογηθεί στους φιλάθλους της εθνικής ομάδας της Γαλλίας ένιωσε ο Φλοράν Μαλουντά, μετά τον απρόσμενο αποκλεισμό των «τρικολόρ» από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής.

«Ζητώ συγνώμη από τους φίλους της Γαλλίας εκ μέρους όλων των παικτών, για την άσχημη εμφάνιση μας. Δεν είμαστε περήφανοι για ό, τι κάναμε. Ίσως δεν είχαμε και την καλύτερη των συμπεριφορών. Δεν ξέρω πως θα μπορέσουν να μας συγχωρήσουν. Ήταν η απόλυτη καταστροφή. Δεν θέλαμε να δείξουμε κάτι τέτοιο. Δεν θέλαμε να περιφρονήσουμε τις φανέλες που φοράμε», είπε ο 30χρονος παίκτης της Τσέλσι που στη συνέχεια αναφέρθηκε στο περιστατικό με τον Ανελκά αλλά και στον Εβρά: «Μετά την απομάκρυνση του Ανελκά αντιδράσαμε άσχημα κυρίως με το να απέχουμε από την προπόνηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Όμως δεν μας άρεσε που κατηγορήθηκε για κάτι που υπεύθυνη ήταν όλη η ομάδα. Όσο για τον Εβρά, ήθελε να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με την Νότιο Αφρική όμως του είπαν ότι δεν είναι η… κατάλληλη στιγμή».

Όσο για την επόμενη μέρα, ο Μαλουντά είπε: «Ήμασταν θύματα κακών αποφάσεων που λήφθηκαν κατόπιν πίεσης. Λυγίσαμε. Δεν θέλω η καριέρα μου με την φανέλα των «Μπλε» να τελειώσει, όμως πρέπει να σκεφτούμε τους λόγους στους οποίους οφείλεται η αποτυχία και αυτό να το συζητήσουμε με τον νέο προπονητή».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FFF), Ζαν Πιερ Εσκαλέτ, που δέχθηκε σφοδρή κριτική για την αδυναμία του να διαχειριστεί την κρίση που ξέσπασε στους «τρικολόρ», επιμένει πως δεν θα υποβάλλει την παραίτηση του ενώ στηρίζει με κάθε τρόπο τον διάδοχο του Ντομενέκ στον πάγκο της Γαλλίας, Λοράν Μπλαν.

«Διακατέχομαι από δύο συναισθήματα, της ντροπής και της λύπης. Όμως λέω στον εαυτό μου πως δεν πρέπει να το βάλει κάτω. Δεν θα φύγω. Αυτό θα συμβεί μόνο εφόσον μου ζητηθεί. Θα υπάρξει συνεδρίαση της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στις αρχές Ιουλίου», είπε ο πρόεδρος της FFF και συμπλήρωσε: «Αυτό που με φοβίζει είναι το τι συνέβη την τελευταία εβδομάδα. Αξίες 50 ετών, κατέρρευσαν. Το γαλλικό ποδόσφαιρο δεν έχει πεθάνει. Το μέλλον είναι ο Λοράν Μπλαν. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Το έργο της “αναδόμησης” θα είναι δύσκολο όμως δεν τον φοβάμαι».

Επιμέλεια: Φλώρα Μιχαλοπούλου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube