Με ψηλά το κεφάλι αποχώρησε η Ακτή Ελεφαντοστού από τη Ν. Αφρική, μετά τη νίκη της με 3-0 επί της Β. Κορέας. Το έργο των παικτών του Σβεν Γκόραν Έρικσον ήταν εξαρχής δύσκολο, καθώς έπρεπε να καλύψουν ένα χάντικαπ εννέα γκολ. Καταιγιστική η Ακτή με τρία γκολ, πολλές καλές ευκαιρίες και δύο ακυρωθέντα γκολ. Απογοήτευσε η Β. Κορέα, η οποία έμεινε στην καλή εμφάνιση της πρεμιέρας κόντρα στην Βραζιλία. ΜVP ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Πολύ δυνατά οι ''ελέφαντες''

Πολύ δυνατά από νωρίς μπήκε η Ακτή Ελεφαντοστού στο παιχνίδι, γνωρίζοντας εξαρχής ότι το «έργο» της για πρόκριση στη φάση των «16» θα ισοδυναμούσε με θαύμα καθώς χρειαζόταν να καλύψει ένα χάντικαπ της τάξης των εννέα γκολ απέναντι στην αδιάφορη Β. Κορέα.

Τρίγωνο διαβόλου και... Ντρογκμπά

Ο Σβέν Γκόραν Έρικσον ξεκίνησε με προωθημένο τον Ντρογκμπά, με τους Ζερβίνιο, Κεϊτά και Ρομαρίκ να πλαγιοκοπούν την άμυνα της Β. Κορέας. Οι Ιβοριανοί είχαν ένα φοβερό πρώτο 20λεπτο, διάστημα στο οποίο πέτυχαν δύο γκολ, είχαν ένα ακυρωθέν καθώς και έξι ακόμα καλές ευκαιρίες.

Μόλις στο 2’ ο Κεϊτά έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν βρέθηκε απέναντι στον Γκουκ ο οποίος αντέδρασε σωστά. Η Ακτή συνέχιζε να πιέζει και ενώ στο 10’ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Ντρογκμπά ο οποίος βρέθηκε εκτεθειμένος στην άμυνα της Β. Κορέας, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιάγια Τουρέ μετά από όμορφη σέντρα του Μποκά, άνοιξε το σκορ. Το γκολ αυτό έδωσε ακόμα περισσότερο ώθηση στους Αφρικανούς, οι οποίοι με πρώτα «βιολιά» τους Ζερβίνιο, Ντρογκμπά και Ρομαρίκ έκαναν άνω-κάτω την άμυνα των Βορεϊοκορεατών. Το δεύτερο γκολ σημείωσε ο Ρομαρίκ με σουτ μετά από καταπληκτική ενέργεια του Ντρογκμπά.

Δεν μπήκαν στο παιχνίδι οι Ασιάτες

Η Β. Κορέα από την άλλη πλευρά δεν υπήρχε μέσα στο γήπεδο καθώς δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες και αναλωνόταν σε μακρινές μπαλιές για τον Τάε-Σε. Μοναδική ευκαιρία ένα φάουλ στο 24΄του Τσολ που πέρασε πάνω από το δοκάρι του Μπαρί.

Η Ακτή συνέχισε να πιέζει και με εξαίρεση ένα πεντάλεπτο (25’- 30’) δημιούργησε άλλες δύο καλές ευκαιρίες με τον Κεϊτά και τον Ζερβίνιο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Η ανωτερότητα των Ιβοριανών στο πρώτο ημίχρονο ήταν κάτι παραπάνω από εμφανείς και αποτυπώθηκε πλήρως στα 14-2 σουτ του πρώτου ημιχρόνου, καθώς και στην κατοχή της μπάλας( 65%-35% για τους Ίβηρες).

Αγγαρεία για Β. Κορέα στους ίδιους ρυθμούς η Ακτή

Συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στο δεύτερο ημίχρονο η Ακτή, η οποία μετά το αποτέλεσμα στο ίδιο διάστημα στον άλλον αγώνα, χρειαζόταν άλλα επτά γκολ. Οι παίκτες του Έρικσον συνέχισαν να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας και έκαναν επιθέσεις κατά κύματα τόσο από τα πλάγια όσο και από το κέντρο, χωρίς όμως να μπορούν να πετύχουν κάποιο γκολ.

Από την άλλη η ομάδα του Γιόνγκ Χουν ήταν φανερό πως έκανε… αγγαρεία και περίμενε πως και πως το σφύριγμα της λήξης και η μόνη φορά που απείλησαν την εστία της Ακτής ήταν στο 80’ όταν ο Τάε-Σε βρέθηκε μπροστά στον Μπαρί, αλλά καθυστέρησε χαρακτηριστικά. Οι Ιβοριανοί στα μέσα του ημιχρόνου κατέβασαν… ταχύτητα και απλά κατάφεραν να πετύχουν ακόμα ένα γκολ, όταν στο 81’ μετά από σέντρα του Μποκά, ο Καλού με σουτ την κίνηση διαμόρφωσε το 3-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Η Β. Κορέα φαίνεται ότι έμεινε στα καλά σχόλιο που απέσπασε στο πρώτο παιχνίδι του ομίλου κόντρα στην Βραζιλία. Στα δύο επόμενα παιχνίδια, δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο και μετά τον διασυρμό από την Πορτογαλία με 7-0, απογοήτευσε και με τη σημερινή της εμφάνιση.

Από την άλλη, η Ακτή έδειξε ότι είναι μια ομάδα με πολλές αρετές και τεχνικά χαρίσματα, αλλά έχασε την ευκαιρία να διακριθεί καθώς τόσο απέναντι στην Βραζιλία, όσο πολύ περισσότερο και κόντρα στην Πορτογαλία δεν εμφάνισε το καλό της πρόσωπο.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ακτή Ελεφαντοστού (Σβεν Γκόραν Έρικσον): Μπάρι, Μπόκα, Κόλο Τουρέ, Ζοκορά, Τιοτέ, Ζερβίνιο(64' Ντιντάν), Ντρογκμπά, Ρόμαρικ(79΄Ντούμπια), Κεϊτά(64' Καλού), Γιάγια Τουρέ, Έμπουε

Β.Κορέα (Γιονγκ Χουν): Μιόνγκ Γκουκ, Τζονγκ Χίοκ, Τζουν Ιλ, Ναμ Τσολ, Κβανγκ Τσον, Γιούν Ναμ, Τάε Σε, Γιόνγκ Τζο, Ιν Γκουκ(66' Κουμ Τσολ), Τσολ Τζιν, Γιόνγκ Χακ

Διαιτητής: Ουντιάνο Μαγιένκο (Ισπανία)

Γήπεδο: Μbombela Stadium

Επιμέλεια: Διονύσης Καμπάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube