Με την αμυντική τακτική της Πορτογαλίας τα έβαλε ο Ντούνγκα στη συνέντευξη Τύπου του τελευταίου αγώνα της Βραζιλίας στον όμιλο.
«Η Πορτογαλία είχε σχεδόν όλους τους παίκτες της πίσω από την μπάλα και ήταν πολύ δύσκολο για μας να επιτεθούμε. Έγιναν τόσα πολλά φάουλ, το παιχνίδι στηρίχθηκε στη δύναμη που μας δυσκόλεψε. Ακόμη κι έτσι όμως είχαμε δύο-τρεις φάσεις για να σκοράρουμε», τόνισε ο Ντούνγκα.
«Το ποδόσφαιρο βασίζεται στην ταχύτητα και στην τεχνική και όταν υπάρχουν κενοί χώροι τότε πρέπει να το εκμεταλλεύεσαι. Σήμερα, δεν υπήρχαν οπότε, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την μπάλα, για να κουράσουμε τους αντιπάλους μας», κατέληξε ο προπονητής της Σελεσάο εξηγώντας τους λόγους της μεγάλης κατοχής μπάλας της ομάδας του.