Την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα διεκδικήσουν η Ισπανία και η Πορτογαλία, το βράδυ (21:30) της Τρίτης στο «Green Point» του Κέιπ Τάουν. Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες ήταν στο Euro του 2004, όταν οι Πορτογάλοι είχαν νικήσει (με σκορ 1-0) τους Ισπανούς.

Αυτή τη στιγμή οι «φούριας ρόχας» προβάλλουν ως φαβορί για την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης, ενώ αρκετοί θεωρούν ότι οι Ισπανοί θα κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Ωστόσο, η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο έχει το ταλέντο να κάνει την έκπληξη και να αντιμετωπίσει το ερχόμενο Σάββατο την Παραγουάη ή την Ιαπωνία.

Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε δεν υπολογίζει τον Ραούλ Αλμπιόλ. Ο αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει ένα πρόβλημα στον δεξί αστράγαλο, αφού τραυματίστηκε στην προπόνηση του Σαββάτου. Επίσης, στον πάγκο αναμένεται να μείνει ο Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στη νίκη της Ισπανίας (2-1) επί της Χιλής.

Η πιθανή απουσία του Αλόνσο, δίνει την ευκαιρία στον Μαρτίνες να ξεκινήσει μαζί με τον Μπούσκετς στο κέντρο της μεσαίας γραμμής της Ισπανίας. Μάλιστα, ο Τόρες θα αγωνιστεί ως βασικός και ο Νταβίντ Σίλβα θα μείνει στον πάγκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ισπανία είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει δεχθεί ακόμα κίτρινη κάρτα.

Στον αντίποδα, ο Κάρλος Κεϊρός αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Πάουλο Φερέιρα αντί του Μιγκέλ και ο Λιέντσον θα πάρει τη θέση του Ντούντα. Επίσης, ο Σιμάο Σαμπρόσα είναι πιθανό να ξεκινήσει αντί του Ντάνι.

Όσον αφορά τον Ρούμπεν Αμορίμ, παραμένει αμφίβολος λόγω ενός προβλήματος στον μηρό. Μέχρι στιγμής η εστία των Πορτογάλων δεν έχει παραβιαστεί, ενώ στον Κριστιάνο Ρονάλντο του έχει κάνει τα περισσότερα (σ.σ.: δέκα) τάκλιν στη διοργάνωση.

Πιθανές συνθέσεις:

Ισπανία (4-4-2): Κασίγιας, Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Μαρτίνες, Τσάβι, Ινιέστα, Τόρες, Βίγια.

Πορτογαλία (4-4-2): Εντουάρντο, Φερέιρα, Μπρούνο Άλβες, Καρβάλιο, Κοεντράο, Πέπε, Μεϊρέλες, Τιάγκο, Ρονάλντο, Σιμάο, Λιέντσον.

Στο όριο των καρτών από πλευράς Πορτογαλίας βρίσκονται οι Κοεντράο, Πέπε, Τιάγκο, Ρονάλντο, Ντούντα και Αλμέιδα, ενώ οι Ισπανοί δεν έχουν πρόβλημα με κάρτες.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Αργεντινός Έκτορ Μπαλντάσι. Ο νικητής του ζευγαριού θα αναμετρηθεί στα προημιτελικά με το νικητή του αγώνα Παραγουάη-Ιαπωνία (3/7, 21:30).

Προϊστορία

Για 32η φορά συνολικά και πρώτη σε Παγκόσμιο Κύπελλο αναμετρώνται Ισπανία και Πορτογαλία. Συγκεκριμένα, οι Ισπανοί μετρούν 15 νίκες έναντι 5 των Πορτογάλων, ενώ 12 ματς έχουν λήξει ισόπαλα (71-37 τα γκολ).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube