Πολύ λίγο κράτησε η χαρά της Κατερίνας Μπερδούση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, που διεξάγονται στη Σιγκαπούρη. Η αθλήτρια από την Τρίπολη αρχικά ανακοινώθηκε ότι είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των 3.000 μέτρων, όμως μετά από ένσταση, της αφαιρέθηκε για να καταλήξει στα χέρια της Μενγκιστεάμπ από την Ερυθραία.

Το www.sport-fm.gr επικοινώνησε με τον εθνικό προπονητή, Γιάννη Κουτσοφλίνη, ο οποίος μας εξιστόρησε τα γεγονότα.
«Αρχικά, οι αγωνοδίκες, χωρίς δική μας παρέμβαση, αποφάσισαν να αποκλείσουν την αθλήτρια από την Ερυθραία, διότι υποστήριξαν ότι κατά τη διάρκεια της κούρσας παρεμπόδισε συναθλήτριές της. Έτσι η Κατερίνα βρέθηκε στην τρίτη θέση, όμως αφού είχε γίνει η απονομή, υπήρξε εκ νέου ένσταση. Οι αγωνοδίκες αφού εξέτασαν το βίντεο της κούρσας, πήραν πίσω την πρώτη τους απόφαση κι έτσι χάσαμε το μετάλλιο».

Πάντως αναμένεται με τη σειρά της και η ελληνική πλευρά να καταθέσει έφεση. Οπότε το θρίλερ στη Σιγκαπούρη συνεχίζεται.

Το άσχημο στην όλη υπόθεση είναι ότι η Μπερδούση είχε φορέσει στο λαιμό της ήδη το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο έλαβε από τα χέρια του πρίγκιπα του Μονακό, Αλβέρτου αλλά και του «θρύλου» του αθλητισμού Σεργκέι Μπούμπκα.

Η Μπερδούση έκανε εξαιρετική κούρσα, τερματίζοντας σε 9.37.56, επίδοση που είναι όχι μόνο ατομικό της αλλά και πανελλήνιο ρεκόρ και τελικά κατετάγη στην τέταρτη θέση.

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τρομακτικό ατύχημα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς - Αθλήτρια παραλίγο να χάσει το μάτι της από λεπίδα πατινάζ!

Στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων ο Παναθηναϊκός

Ξέσπασμα Γκιννή: «Αποχωρώ με πίκρα για τη στάση της ομοσπονδίας»!

Βράβευση του αθλητή Θεόδωρου Τσελίδη από τον Χρήστο Τεντόμα

Λος Άντζελες 2028: Αποκαλύφθηκε το σύστημα των Ολυμπιακών προκρίσεων στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Αναμετρήθηκαν και στον δεύτερο γύρο του ιταλικού πρωταθλήματος πινγκ Τέρπου και Παπαδημητρίου

Χειροκροτήθηκε για την προσπάθεια στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση η Τσιόβολου

Ο Αλέξανδρος Γκιννής ρίχνει τίτλους τέλους στην καριέρα του, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες!

Με πρωταγωνιστή τον Γκιώνη πέρασε στα ημιτελικά του Champions League πινγκ πονγκ ανδρών η Μπογκόρια

Οι Los Angeles Chargers επεκτείνουν το NFL Flag Football στην Ελλάδα