Δεν έχει σημασία ούτε η ηλικία, ούτε οι κανόνες του παιχνιδιού. Αρκεί η γαλανόλευκη φανέλα και μια μπάλα μπάσκετ στο παρκέ και το ραντεβού με την επιτυχία είναι δεδομένο!

Η εθνική Ελλάδας νίκησε στο μικρό τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, που γίνονται στη Σιγκαπούρη, 34-25 τις ΗΠΑ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο!

Οι Έλληνες δεν λύγισαν από την κούραση και την απογοήτευση, που είχε φέρει η χθεσινή ήττα, μετά από τρεις παρατάσεις, στον ημιτελικό από την Κροατία και επικράτησαν, των Αμερικανών παίζοντας εξαιρετικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ενδεικτικό του πόσο προσηλωμένοι στο ματς ήταν οι παίκτες του Γιώργου Λιμνιάτη, ήταν τα ποσοστά ευστοχίας (60% στα δίποντα, 67% στα τρίποντα και 100% στις βολές)!

Θυμίζουμε ότι το τουρνουά μπάσκετ διεξήχθη με τη μορφή «3 on 3», δηλαδή τρεις παίκτες για κάθε ομάδα και παιχνίδι στο μισό γήπεδο.

Στο πρώτο πεντάλεπτο καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να αποσπαστεί και συμβάδιζαν στο σκορ, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να τελειώσει με την Ελλάδα να βρίσκεται μπροστά με την ελάχιστη δυνατή διαφορά (19-18). Ένα μικρό σερί 6-0 όμως στις αρχές του δεύτερου μέρους έδωσε αέρα εφτά πόντων στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που ήλεγξε από εκεί και πέρα το ματς και έφτασε στη σπουδαία νίκη, κερδίζοντας παράλληλα μια θέση στο βάθρο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Λιμνιάτης): Τσιλούλης 16 πόντοι -4 ριμπάουντ-1 κλέψιμο, Παναγιωταράς 7 πόντοι -2 ριμπάουντ -1 κλέψιμο, Βλάχος 7 πόντοι -1 ριμπάουντ, Τσελεντάκης 4 πόντοι- 4 ριμπάουντ-1 ασίστ.

ΗΠΑ (Φλάνερι): Γκιμπς 15, Κέρνι 10, Χολ, Κόντιλ.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Σερβία, μοναδική αήττητη ομάδα της διοργάνωσης, επικρατώντας στον τελικό της Κροατίας με σκορ 22-9.

Αυτό ήταν το τέταρτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, τους πρώτους στην ιστορία, που διεξάγονται στη Σιγκαπούρη. Είχαν προηγηθεί ένα ασημένιο (Ναστόπουλος-Λαμπρίδης) κι ένα χάλκινο (Νταλαμάγκα-Διαμάντη) στην κωπηλασία κι ένα ακόμη αργυρό στην τοξοβολία από τη Ζωή Παρασκευοπούλου.

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΑΕΚ: Γενική Συνέλευση στην Ερασιτεχνική - «Θα υπάρξει ενημέρωση επί των όσων ψευδών και συκοφαντικών διαχέονται»

Νίκος Κακλαμανάκης: Δικαίωση στον Άρειο Πάγο για τη δικαστική διαμάχη με την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ Under 21 και τα ζευγάρια των Ελλήνων αθλητών

Άγγιξε τα 15.000 μέλη ο Παναθηναϊκός ΑΟ!

Η πρεμιέρα της Τέρπου στο WTT Contender πινγκ πονγκ της Βόρειας Μακεδονίας

Σακελλαροπούλου στη «Δίκη»: «Η μεγαλύτερη παθογένεια της Δικαιοσύνης είναι η βραδύτητα»

Παναθηναϊκός: Μέχρι σήμερα (31/5) οι κάρτες μέλους για τον Α.Ο. και η... προτεραιότητα για Βοτανικό!

Βαλκανικό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U11 & U13: Στα πέντε μετάλλια κλείνει η συγκομιδή της Ελλάδας

Βαλκανικό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U11 & U13: Ασημένιο μετάλλιο οι μίνι παμπαίδες, χάλκινο η μικτή ομάδα U13

ΑΕΚ: Κυκλοφόρησε η Κάρτα Φίλου για τη σεζόν 2026/27