Η επίσημη παρουσίαση της Δάδας των Special Olympics Αθήνα 2011 πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Ζάππειο Μέγαρο. Στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η πρόεδρος της Επιτροπής, Ιωάννα Δεσποτοπούλου, παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Υγείας, Χρήστος Αηδόνης, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κοσμημάτων ΖΟΛΩΤΑ , Γεώργιος Παπαλέξης, ο οποίος εμπνεύστηκε και σχεδίασε τη Δάδα.

Την υπ’αριθμόν 1 δάδα των Special Olympics Αθήνα 2011 παρέλαβε αργότερα, ως ο πρώτος εθελοντής των Αγώνων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο την Πρόεδρο των Special Olympics Hellas, Ιωάννα Δεσποτοπούλου, η οποία συνοδευόταν από τον υφυπουργό Υγείας, Χρ. Αηδόνη, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού.

Τη δάδα προσέφερε στον Πρόεδρο, ο οποίος έχει ήδη υπογράψει ως πρώτος εθελοντής της διοργάνωσης, ο Κώστας Τζουμέρκας, αθλητής ποδηλασίας. Ο κ.Παπούλιας συνεχάρη την κυρία Δεσποτοπούλου για την προσπάθεια και εκείνη με τη σειρά της σημείωσε ότι έχουν ήδη εγγραφεί 14.500 εθελοντές. Στόχος, όπως είπε, είναι να φθάσουν τους 19.000. «Με εσάς ως πρώτο εθελοντή, είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθεί», είπε η κυρία Δεσποτοπούλου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Νερατζιάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube