Με δύο ακόμη πανελλήνια ρεκόρ για την ελληνική αποστολή την Κυριακή ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στην Τεργέστη. Την αρχή έκανε ο Ρωμανός Αλυφαντής, ο οποίος σημείωσε 2.10.84 στα 200μ. πρόσθιο και κατέρριψε το 2.12.58, που είχε πετύχει ο ίδιος στις 20 Νοεμβρίου 2005, σε ημερίδα στη Γλυφάδα.

Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης έκανε ακόμα μία εντυπωσιακή εμφάνιση στο ενεργητικό του, όμως δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος. Κατέλαβε τη 12η θέση, με τον Ουκρανό Μπορίσικ να προκρίνεται ως 8ος με 2.09.98, ενώ την καλύτερη επίδοση των προκριματικών είχε ο Ρώσος Φάλκο με 2.08.78. Η επίδοση του Αλυφαντή είναι και όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας, που θα γίνει στη Σανγκάη, αφού το όριο είναι 2.11.18.

Εκπληκτική εμφάνιση και για τον Νίκο Ξυλούρη. Σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ με 1.46.72 και κατέρριψε το 1.47.21, που είχε σημειώσει ο ίδιος από τις 12 Δεκεμβρίου 2002, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας, της Ριέσα. Ο Έλληνας πρωταθλητής όμως δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό και κατέλαβε τη 15η θέση, με τον Γερμανό Στάρκε να προκρίνεται ως 8ος με 1.45.85 και τον Γάλλο Λεβό να σημειώνει την καλύτερη επίδοση των προκριματικών με 1.43.80. Ο Ξυλούρης, ωστόσο, έπιασε και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα., το οποίο είναι 1.47.23.

Από εκεί και έπειτα, ο Δημήτρης Μαγγανάς κατέλαβε την 23η θέση με 1.48.23 και ο Ανδρέας Ζήσιμος την 39η με 1.49.63.

Η Ζωή Δημοσχάκη αγωνίστηκε στα 200μ. ελεύθερο, αλλά δεν κατάφερε ούε αυτή να προκριθεί στον τελικό. Σημείωσε 1.59.79 και κατέλαβε τη 15η θέση, ενώ έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που είναι 1.59.87. Η Ισάκοβιτς από την Σλοβενία, που μπήκε με την 8η επίδοση στον τελικό, σημείωσε 1.58.41, ενώ τον καλύτερο χρόνο των προκριματικών είχε η Βρετανίδα Μάρσαλ με 1.56.76. Πάντως, η 20χρονη πρωταθλήτριά μας ξεπέρασε την Λορέ Μαναντού στη γενική κατάταξη. Η Γαλλίδα Ολυμπιονίκης, που δύσκολα θα χάσει τον τίτλο της κορυφαίας στη φετινή διοργάνωση, ήταν 24η με 2.00.86.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube