Με τον χειρότερο τρόπο αποχαιρέτησε το «Αλκαζάρ» η Λάρισα, αφού ο Πανιώνιος την κέρδισε με σκορ 1-0, στον τελευταίο της αγώνα στο ιστορικό γήπεδο. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Σάμαρης με μακρινό πλασέ στο 42’. Με το τρίποντο αυτό οι «κυανέρυθροι» έφτασαν τους δέκα βαθμούς, μειώνοντας στον έναν από τη σημερινή τους αντίπαλο.

Συγκινητικές στιγμές στο ημίχρονο της αναμέτρησης όταν παρήλασαν πέντε σημαίες που συμβολίζουν και από ένα ιστορικό γεγονός της ΑΕΛ. Το 1964, χρονιά ίδρυσης της ομάδας. το 1985 έτος που η Λάρισα κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο, το Κύπελλο Ελλάδας. Το 1988, όταν η Λάρισα έγινε η πρώτη και η μόνη επαρχιακή ομάδα που στέφθηκε πρωταθλήτρια, το 2007 όταν ήρθε και το δεύτερο Κύπελλο και -τέλος- το 2010, χρονιά που η ομάδα θα μπει στο νέο της γήπεδο. Εκεί και τα τρόπαια του συλλόγου αλλά και μεγάλα ονόματα του παρελθόντος. Μαζί με τους φιλάθλους της ομάδας τραγουδούσε συνθήματα και ο Κώστας Πηλαδάκης.

Πως έπαιξαν

Το σύνηθες για τη Λάρισα 4-3-3 επέλεξε ο Γιάννης Παπακώστας, έχοντας δώσει ωστόσο στον Τουμέρ Μετίν έναν πιο ελεύθερο ρόλο και παρατάσσοντας τον Κουζέν στην κορυφή. Από την πλευρά του ο Άκης Μάντζιος διάλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Μπόσκο Μπάλαμπαν και να παρατάξει ένα αμυντικογενές 4-4-1-1 με τον Ριέρα μοναδικό προωθημένο και τον Σαλαλί λίγο πιο πίσω του.



Ο νόμος του ποδοσφαίρου

Με στόχο ένα γρήγορο γκολ ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι τον αγώνα, έχοντας τη βοήθεια των φιλάθλων τους, οι οποίοι είχαν γεμίσει ασφυκτικά το «Αλκαζάρ». Από την άλλη οι «κυανέρυθροι» είχαν ως πρώτο τους στόχο να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και από εκεί και πέρα ότι κάνουν στην κόντρα. Οι «βυσσινί» δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν σκοράρουν, με τους Σίμιτς (30’), Ιγκλέσιας (32’) και Κανόμπιο (36’) να χάνουν τις κυριότερες εξ αυτών.

Ότι όμως δεν πέτυχαν οι παίκτες του Γιάννη Παπακώστα, το κατάφεραν οι αντίπαλοί τους. Στη μία από τις δύο φορές που απείλησαν την εστία του Αμπάρη, ο Σάμαρης αιφνιδίασε τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων και με μακρινό πλασέ «άνοιξε» το σκορ για την ομάδα του, το οποίο έμελε να είναι και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Έμειναν στα πανηγύρια

Στις συγκινητικές στιγμές που έζησαν οι παρευρισκόμενοι στο «Αλκαζάρ», κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, φαίνεται πως έμειναν και οι παίκτες του Γιάννη Παπακώστα, αφού στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν αγνώριστοι. Παρά το γεγονός ότι είχαν την κατοχή της μπάλας, δεν κατάφεραν να πιέσουν ασφυκτικά τον Πανιώνιο και να τον οδηγήσουν σε λάθη, με αποτέλεσμα οι καλοστημένοι από τον Άκη Μάντζιο φιλοξενούμενοι να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί στην κόντρα.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μάνταλου, παρά τη μεγάλη ευκαιρία του Μετίν στις καθυστερήσεις του αγώνα, με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να πάρει μια πολύ σημαντική βαθμολογική «ανάσα».



ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταλ (74' Βελάσκο), Σίμιτς (59' Μακίνουα), Κουζέν, Μετίν, Ρομέου, Κολοβέτσιος, Κανόμπιο, Ιγκλέσιας (67' Μπλάζεκ)
Στον πάγκο έμειναν οι: Βιέρα, Ταυλαρίδης, Γκέρεμι, Κατσιαρός

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μάχο, Μανιάτης, Κοντοές, Σιόβας, Λάτκα, Όμο, Αναστασόπουλος, Γουνδούλάκης, Σάμαρης, Σαλαλί (65' Οκπάκο), Ριέρα (90+1’ Γιόνσον)
Στον πάγκο έμειναν οι: Παναγόπουλος, Κούκετς, Μπάλαμπαν, Πούπο, Χίκα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης (Μακεδονίας)-Κωσταράς (Αιτ/νίας)
ΓΗΠΕΔΟ: «Αλκαζάρ»

Δείτε το φιλμ του αγώνα





Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νικολογιάννης: «Πάτησε το κουμπί του πανικού χωρίς λόγο ο Τερίμ»

Λουτσέσκου: «Το 2017 δεν στείλατε εδώ το BBC να δείτε πώς έκλεψε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ» - Τι είπε ο Κυριάκος για ένταση

Λουτσέσκου: «Συζητήσαμε με τους παίκτες για το σοκ της Τετάρτης, επανήλθαμε και δείξαμε ότι δεν τα παρατάμε»

«Βράζουν» με Αγκάγιεφ στον Άρη: «Tι άλλο περιμένετε να δείτε για να ορίσετε Έλληνες; Έλεος»

Μπάμπα: «Πάντα βρισκόμαστε να κυνηγάμε στα ματς με την ΑΕΚ - MVP ο Κωνσταντέλιας»

Τα highlights από τη δραματική ήττα του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο

Τσέριν: «Ντροπή αυτό που έγινε σήμερα - Να βγούμε δεύτεροι και να πάρουμε το Κύπελλο για να σώσουμε τη χρονιά»

Αθανασίου: «Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει πλέον να πάει στον τελικό του Κυπέλλου να παίξει για τη ζωή του»

Τσακίρης: «Από την ΑΕΚ εξαρτάται ο τίτλος, πρέπει να πάει χωρίς αύριο στον Ολυμπιακό - Ο ΠΑΟΚ βασικός ανταγωνιστής της»

Τέσσερις ομάδες με 70+ βαθμούς για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια στην Α' Εθνική