Ευθύνες όχι στη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά σε άλλα στελέχη της ομάδας, που δεν κατονόμασε, επέρριψε ο νομικός εκπρόσωπος του Αντώνη Κέζου, Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Δέχτηκε παρεμβάσεις από στελέχη που δεν αφορούν τη διοίκηση. Του πήραν τις αρμοδιότητες πριν προλάβει να δείξει τη δουλειά του», τόνισε ο δικηγόρος του πρώην γυμναστή των «πράσινων».

Αναλυτικά, ο Γιάννης Μαρακάκης μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

-την κριτική που δέχεται ο Αντώνης Κέζος: «Δεν έχει τεθεί ακόμη θέμα υπεράσπισης κι ελπίζω να μην τεθεί. Είναι εκπροσώπηση. Ο κύριος Κέζος δέχεται πυρά πανταχόθεν, από Τύπο, φιλάθλους και στελέχη της διοίκησης. Μίλησα όμως με άνθρωπο της διοίκησης του ΠΑΟ και μου είπε πως υπάρχουν Παναθηναϊκοί και Παναθηναϊκοί. Κινδυνεύσαμε να εμπλακούμε σε χωράφια που άπτονται βασικών αρχών της προπονητικής για να αποδείξουμε ότι κάνει τη δουλειά του και αν τελικά ευθύνεται και σε τι ποσοστό για τη φυσική κατάσταση του Παναθηναϊκού».

-την αιτία που αποφάσισε να αντιδράσει ο Αντώνης Κέζος: «Πρέπει να προσδιορίσουμε το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό. Μετά από μία μακρά θητεία στην ΑΕΚ, για πολλούς πετυχημένη, ο κύριος Κέζος αποφάσισε να πάει στον Παναθηναϊκό. Οι συστάσεις που είχε ήταν ενός ανθρώπου τεχνοκράτη, με δύσκολη προπόνηση, που είχε έρθει στον Παναθηναϊκό για να ανεβάσει τη φυσική κατάσταση των παικτών σε ένα ευρωπαϊκό επίπεδο. Λίγο πριν τον δεκαπενταύγουστο ο κύριος Κέζος παροπλίστηκε και του είπαν να εποπτεύει το ζέσταμα μέχρι νεωτέρας. Πολύ γρήγορα και πριν προλάβει να δείξει τη δουλειά του, του πήραν τις αρμοδιότητες».

-τους λόγους που δεν μπόρεσε να κάνει τη δουλειά του ο Αντώνης Κέζος: «Αυτό που λέει ο Κέζος είναι ότι με φέρατε γνωρίζοντας ότι κάνω ένα δύσκολο πρόγραμμα, γιατί μου είπατε να πηγαίνω χαλαρά με τους διεθνείς, ενώ δεν μου δώσατε τη δυνατότητα να το εφαρμόσω. Το χρονοδιάγραμμα που είχατε φτιάξει το καλοκαίρι ήταν δυσεφάρμοστο. Στις 5 Ιουλίου ανέλαβε και μέχρι τις 16 του μήνα προπονούσε τους μη διεθνείς. Στις 15 ενσωματώθηκαν οι διεθνείς και στις 17 αναχώρησαν για την Αυστρία έχοντας κάνει μόνο εργομετρικά. Αυτές τις δέκα ημέρες στην Αυστρία είχε τους διεθνείς, αλλά ενδιάμεσα υπήρχαν και δύο φιλικά παιχνίδια. Γύρισαν στις 27 Ιουλίου στην Ελλάδα, δύο μέρες έκαναν χαλάρωμα κι έφυγαν για τον Καναδά, το Τορόντο και το Ντιτρόιτ μέχρι τις 7 Αυγούστου. Η επίσκεψή τους δεν ήταν αμιγώς αγωνιστικού περιεχομένου. Ο Κέζος δεν ήταν ο προπονητής που είχε τους στρατιώτες του στην παράταξη για να βγάλει αυτό που θέλει. Μόλις γύρισε η ομάδα, οι διεθνείς έφυγαν και του είπαν πως θα κάνει μόνο ζέσταμα. Είναι ζήτημα δηλαδή αν όλο το καλοκαίρι οι διεθνείς έκαναν προπονήσεις με τον Κέζο. Ούτε μυρωδιά δεν πήρε. Όταν ένας άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να έχει δέκα συνεδρίες με τους παίκτες, πώς να δείξει τη δουλειά του; Γνωρίζετε καλά τις ενστάσεις του Κέζου για το ταξίδι στην Αμερική. Ήθελε να φύγει μόνο το πρώτο γκρουπ και οι διεθνείς να μείνουν μαζί του για να καλύψουν το χαμένο έδαφος».

-πού αποδίδει τον παροπλισμό του: «Ο κύριος Κέζος δεν στρέφεται κατά της διοίκησης, σε καμία περίπτωση. Οι παρεμβάσεις που δέχτηκε αφορούν άλλα στελέχη, που δεν έχουν σχέση με τη διοίκηση. Πολλές φορές τα κέντρα αποφάσεων είναι στον δεκανέα κι όχι στον Υπουργό Άμυνας. Είναι πολύ πιθανό όποιος ήταν στην προεδρία της ΠΑΕ να μην είχε ιδέα. Κι αυτό το λέω από έρευνα που έκανα».

-το λόγο που επέλεξε να αντιδράσει τώρα ο Αντώνης Κέζος: «Το πιο σωστό για τον ίδιο τον προπονητή θα ήταν να φύγει αμέσως. Το ίδιο έγινε και με τον Νιόπλια. Όμως εκείνος κράτησε σιγή ιχθύος όλο αυτό το διάστημα, έλυσε ειρηνικά τη συνεργασία του με τη διοίκηση, με την οποία δεν έχει πρόβλημα, αλλά τον κατηγόρησαν για πράγματα που δεν ήταν της ευθύνης του. Παραγράφεται το δικαίωμα του Κέζου να μιλήσει για τα γεγονότα επειδή πέρασε καιρός από τότε; Επειδή δεν μιλά όλο αυτό το διάστημα, δεν σημαίνει ότι μπορείς να του καταλογίσεις κάτι. Εκεί που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν επειδή έχασε ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό Βόλου, βγήκαν κάποιοι και είπαν ότι έφταιγε ο Κέζος».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Φιλικό μεγάλου συμβολισμού μεταξύ των παλαιμάχων της ΑΕΚ και του Ιωνικού

Γρηγορίου: «Δίνω τα εύσημα μου στον ΠΑΟΚ, έχει αβαντάζ απέναντι στον Ολυμπιακό»

Ντέμης: Η ΑΕΚ πρέπει να παίζει μπροστά, έτσι θέλει και ο Αλμέιδα - Αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ δεν είναι τύχη, σημαίνει πίστη

Βοργιάς: «Αν δεν ερχόταν ο Γερμανός διαιτητής το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ δεν θα τελείωνε ποτέ - Με εξέπληξε ο Αλμέιδα»

Ατομικό για δύο στον ΠΑΣ Γιάννινα

Τσακίρης: «Τώρα κάνει καλό για την ΑΕΚ το μεγάλο διάστημα διακοπής»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ πιστεύει ότι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα - Η απάντηση που έδωσε ήταν μεγάλη»

Οι πόνοι του Σάστρε πριν το 3-2 και το «πάμε» του Βιεϊρίνια: Η παρακάμερα από τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ

Σαββόπουλος: «Ο Άρης μπορεί να θεωρεί πλέον ότι δεν υπολείπεται και πολύ από τον Παναθηναϊκό - Σε ένα παιχνίδι μπορεί»

Νικολογιάννης: «Βαρύ το κλίμα και δύσκολη η κατάσταση - Εκτιμώ ότι θα πάμε σε χρονιά με αλλαγές»