Stoiximan Super League

«Η καλύτερη επιλογή ο ΠΑΟ»

Τον ερχομό του στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό προανήγγειλε ο Έρικ Γέντρισεκ, σε δηλώσεις του στην «SportDay». Οι πρωταθλητές Ελλάδας τα έχουν βρει σε όλα με τη Σάλκε και το μόνο που απομένει είναι να πει το «ναι» ο Σλοβάκος επιθετικός ώστε να ντυθεί στα πράσινα. Τον Ρινάουντο ζήτησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα για την μεσαία γραμμή. Επιστροφές κι αποχωρήσεις.

Τον ερχομό του στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό προανήγγειλε ο Έρικ Γέντρισεκ, σε δηλώσεις του στην «SportDay». Οι πρωταθλητές Ελλάδας τα έχουν βρει σε όλα με τη Σάλκε και το μόνο που απομένει είναι να πει το «ναι» ο Σλοβάκος επιθετικός ώστε να ντυθεί στα πράσινα. Τον Ρινάουντο ζήτησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα για την μεσαία γραμμή.

«Αυτό που μού έχει διαμηνύσει η Σάλκε είναι ότι με τον Παναθηναϊκό όλα έχουν συμφωνηθεί και ότι εξαρτάται από το τι θα αποφασίσω εγώ. Το ζητούμενο για μένα είναι να παίζω. Αυτό είχα ζητήσει από την ομάδα μου, που πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερο να μην είμαι ανενεργός μέχρι το τέλος της σεζόν. Πρέπει να πάρω ευκαιρίες κι αυτό είναι που επιθυμώ κι εγώ» ήταν τα λόγια του Σλοβάκου φορ, ο οποίος πρόσθεσε: «Μιλάμε για ομάδα τοπ επιπέδου. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Σε τέτοιους συλλόγους θέλω να αγωνίζομαι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να έρθω στην Ελλάδα για να παίξω ποδόσφαιρο».

Ερωτηθείς για ενδιαφέρον από άλλους συλλόγους τόνισε: «Ναι υπάρχουν προτάσεις. Οι περισσότερες από αυτές εξετάζονται από τον μάνατζέρ μου. Ο Παναθηναϊκός είναι ίσως η καλύτερη προοπτική για την καριέρα μου. Δεν έχω υπογράψει το παραμικρό μέχρι τώρα και τη Δευτέρα, αν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη τις επόμενες μέρες, πρέπει να είμαι με τη Σάλκε. Πιστεύω ότι μέχρι τότε, όμως, όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει».

Η συμφωνία που έχει επέλθει ανάμεσα στη Σάλκε και τον Παναθηναϊκό είναι για δανεισμό του ποδοσφαιριστή μέχρι τον Μάιο, με το «τριφύλλι» να δίνει 200.000 ευρώ στη γερμανική ομάδα και άλλες 350.000 ευρώ στον παίκτη για συμβόλαιο έξι μηνών. Η Σάλκε έχει βάλει οψιόν αγοράς το ερχόμενο καλοκαίρι 1 εκατ. ευρώ και εφόσον ο Παναθηναϊκός τον αγοράσει, οι ετήσιες απολαβές του παίκτη θα είναι 750.000 ευρώ.

Ζήτησε τον Ρινάουντο ο Φερέιρα

Μετά την φαινομενικά ολοκληρωμένη υπόθεση για τη γραμμή της επίθεσης ακολουθεί το θέμα του μέσου. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, εκτός από έναν επιτελικό χαφ ζήτησε κι έναν «κόφτη», αφού διακρίνει πως η ομάδα δεν λειτουργεί καλά στο ανασταλτικό κομμάτι στο κέντρο. Για τον λόγο αυτόν ο Πορτογάλος τεχνικός εισηγήθηκε την απόκτηση του Φαμπιάν Ρινάουντο της Χιμνάσια, τον οποίο έχει τσεκάρει και θεωρεί ότι ταιριάζει απόλυτα στα πλάνα του. Ο 23χρονος μέσος παραχωρείται δανεικός από την ομάδα του, ενώ το κασέ του μέχρι το καλοκαίρι δεν ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Αναφορικά με τον box to box μέσο, πιο ψηλά στη λίστα του Παναθηναϊκού είναι ο Αρμεντέρος της Σεβίλλης, ο οποίος παραχωρείται από την ισπανική ομάδα με ένα ποσό γύρω στα 1.3 εκατομμύρια ευρώ.

Αποχωρήσεις και επιστροφές

Χρήματα από τους υπό παραχώρηση παίκτες προσπαθούν να εξοικονομήσουν στο «πράσινο» στρατόπεδο. Την πόρτα της εξόδου αναμένεται να δουν με το νέο χρόνο οι Πλεσί, Δημούτσος, Γκαρσία και Φερνάντες, είτε ως δανεικοί (οι νεαρότεροι), είτε με μεταγραφή ή λύση συμβολαίου.

Αντιθέτως ανοιχτά παραμένουν τα θέματα των επιστροφών. Η Μάιντς επιθυμεί να αποκτήσει τον Αντρέας Ίβανσιτς, αλλά στον Παναθηναϊκό έχουν το δικαίωμα να μην δεχθούν τα προσυμφωνηθέντα 200.000 ευρώ, τα οποία είναι πλέον εκπρόθεσμα, αφού οι Γερμανοί έπρεπε να τα είχαν καταβάλει μέχρι της 30 Νοεμβρίου. Όσον αφορά τον Κλέιτον υπάρχει θετικό κλίμα για την επιστροφή του στην ομάδα, αν και ο ίδιος ψάχνει για ομάδα σε Βραζιλία, Ντουμπάι, Κατάρ κι Αμερική.


Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x