Απαντήσεις για διάφορα θέματα της επικαιρότητας έδωσε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, μετά τη συνάντηση που είχε με την Τσέχα ομολογό του, Κατερίνα Μαζάκοβα. Συγκεκριμένα, ο κ. Ορφανός αναφέρθηκε αρχικά μετά από ερώτηση δημοσιογράφων για το άνοιγμα του φακέλου ‘παράγκα’.

«Όλοι θέλουμε να διερευνηθούν οι καταγγελίες. Να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα, ώστε να μη θεωρεί κανείς ότι οι καταστάσεις που δημιούργησαν πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καλύπτονται από κάποιους. Η δικαστική εξουσία έχει σκοπό να ξεκινήσει τη διαδικασία. Θυμίζουμε ότι στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την αναζήτηση της αλήθειας και θα περιμένουμε τα αποτελέσματα», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για το θάνατο του νεαρού πυγμάχου, Δημήτρη Λειβαδά.

«Είναι ένα λυπηρό γεγονός. Θα εξετάσουμε αν υπάρχουν ευθύνες. Υπήρχε ιατρική παρακολούθηση από ότι ενημερωθήκαμε», και απάντησε σχετικά με το ενδεχόμενο να καταργηθεί το άθλημα της πυγμαχίας: «Δεν μπορούμε να μιλάμε εν θερμώ για τέτοια θέματα».

Ο κ. Ορφανός επίσης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι τα νέα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού θα εξετάσουν τους φακέλους των ΠΑΕ την επόμενη εβδομάδα, ώστε να διαπιστώσουν αν είναι δυνατή η είσοδος τους στο «Πάμε Στοίχημα».

Σχετικά με τη συνάντησή του με την υφυπουργό Πολιτισμού της Τσεχίας, ο κ. Ορφανός τόνισε πως συζητήθηκε η ανταλλαγή προγραμμάτων σε πολιτιστικό επίπεδο. Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της επιστροφής των μαρμάρων λέγοντας πως η κα Μαζάκοβα παρουσιάστηκε θετική σε αυτό το αίτημα της ελληνικής πλευράς.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τετράδα και μετάλλιο στην κλάση 6 για τον Χατζηκυριάκο στο ITTF World Para Future της Οστράβα

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U21: Μπήκαν 16άδα Μαδέσης/Κοσμάς στο διπλό ανδρών, Μαδέσης/Γκεοργκίεβα στο διπλό μικτό

Αλεξίου: Δεν μπορεί να λένε ότι τρώμε λεφτά από την ΑΕΚ - Προφανές ότι ο Ηλιόπουλος θα ενδιαφερόταν για την Ερασιτεχνική

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U21: Αποκλείστηκαν στα γκρουπ του σταδίου 1 οι Έλληνες αθλητές

Μεγάλη άνοδος της Ελλάδας στο World Team Ranking μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ

Ο Χρίστος Χρυσάνθης στο Μπαμ και Κάτω

Νέα συνεργασία με την Έσλοβ και μετακίνηση στη Σουηδία για τον Σγουρόπουλο

Sports & Tourism Summit: Το πρώτο συνέδριο για την κοινωνική διάσταση αθλητισμού και τουρισμού

Ταεκβοντό: Στους Παγκόσμιους Αγώνες Παίδων «Ολύμπια - Ήλιδα 2027»

ΟΑΚΑ: Νέα περίφραξη 7,5 χιλιομέτρων και αναβαθμισμένο σύστημα ασφάλειας