Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει «χτίσει» μία ομάδα που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Είναι φανερό πως ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει πρόβλημα όταν προσπαθεί να αμυνθεί και να κρατήσει το σκορ. Όσες φορές έχει προσπαθήσει να διαφυλάξει το προβάδισμα, βρίσκεται σε δύσκολη θέση και το ίδιο έγινε και στην Τρίπολη.

Οι Πειραιώτες μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, κυριάρχησαν και κατάφεραν να σκοράρουν με την συμπλήρωση των πρώτων 30 λεπτών. Από εκείνη τη στιγμή όμως και έπειτα και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Βαλβέρδε έδειξαν να «συμβιβάζονται» και αυτό είναι κάτι που δεν ταιριάζει σε αυτή την ομάδα.

Μπορεί ο Αστέρας να μην δημιούργησε κλασσικές φάσεις για γκολ, όμως οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με την «φωτιά» και ρίσκαραν το ενδεχόμενο να αφήσουν βαθμούς στην Τρίπολη. Κατάφεραν τελικά να πάρουν τη νίκη και να συνεχίσουν την πορεία τους για την κατάκτηση του τίτλου, όμως η απόδοση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν σε καμία περίπτωση, ικανοποιητική.

Ο Ολυμπιακός δεν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους χώρους που του άφησε ο αντίπαλος στην επανάληψη, δεν έβγαλε κόντρες ενώ ο Αστέρας πίεζε για την ισοφάριση κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να διορθώσει ο Βαλβέρδε. Από κει και πέρα η νίκη είναι το ζητούμενο και ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει τον στόχο του και να παραμείνει φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ιμπαγάσα ήταν και πάλι εξαιρετικός, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πως είναι ο «κινητήριος μοχλός» των Πειραιωτών. Οι συμπαίκτες του τον εμπιστεύονται, νιώθουν σιγουριά πως θα δημιουργήσει φάσεις και αναμφισβήτητα κάνει συχνά την διαφορά για την ομάδα του. Εάν τελείωνε σήμερα το πρωτάθλημα ο Ιμπαγάσα θα δικαιούταν πιθανότατα τον τίτλο του MVP για τον Ολυμπιακό.

Για επικοινωνία με τον συντάκτη μέσω twitter: @ekountouri

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ