Να εφαρμόσουν επιτέλους αυτό για το οποίο έχουν δεσμευτεί, δηλαδή να περιφρουρούν και να προστατεύουν τα δημοσιογραφικά θεωρεία, έτσι ώστε οι αθλητικοί συντάκτες να κάνουν απερίσπαστοι της δουλειά τους, καλεί με ανακοίνωση του το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα. Ο ΠΣΑΤ, μάλιστα, καταγγέλλει ευθέως την ΠΑΕ Λάρισα για την επίθεση στον συνάδελφο Γιώργο Γεωργούλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και καταγγέλλει στις αρμόδιες αθλητικές αρχές την ΠΑΕ ΑΕΛ για τα ανύπαρκτα μέτρα περιφρούρησης του χώρου εργασίας των δημοσιογράφων στον αγώνα Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου.

Όπως μας κατήγγειλαν οι συνάδελφοι από τον Βόλο, που βρέθηκαν στο νεόκτιστο AEL FC ARENA, προκειμένου να καλύψουν τον αγώνα για λογαριασμό των ΜΜΕ της πόλης τους, δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας, που μετά το τέλος της αναμέτρησης, εξαπέλυσαν εναντίον τους άδεια μπουκάλια και καρέκλες, ενώ χτύπησαν με κλωτσιές και μπουνιές στο κεφάλι τον ραδιοφωνικό παραγωγό του SPORT FM Μαγνησίας Γιώργο Γεωργούλα.

Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι της γηπεδούχου ομάδας έλαμψαν διά της απουσίας τους και κανείς δεν επενέβη, προκειμένου να προστατέψει τους δημοσιογράφους που έκαναν απλώς τη δουλειά τους. Αντίθετα, αυτό που δεν έκανε η ΠΑΕ ΑΕΛ, έκανε ένας δημοσιογράφος-μέλος του ΠΣΑΤ και υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Λάρισας, ο Σωτήρης Κέλλας, ο οποίος βοήθησε αποτελεσματικά τους Βολιώτες συναδέλφους του, υποκαθιστώντας την παντελώς απούσα διοίκηση της γηπεδούχου ομάδας. Οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε δημοσίως για τη συναδελφικότητα που επέδειξε.

Είναι κρίμα για μια ιστορική ομάδα όπως η ΑΕΛ, που απέκτησε πρόσφατα ένα πανέμορφο και σύγχρονο γήπεδο, να μη φροντίζει να εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας για τους επαγγελματίες αθλητικούς δημοσιογράφους, οι οποίοι αφήνονται απροστάτευτοι και έρμαια στις άγριες διαθέσεις των κάθε λογής χούλιγκαν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ, καλεί τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου, ΕΠΟ και Superleague, να εφαρμόσουν επιτέλους αυτό για το οποίο έχουν δεσμευτεί στον ΠΣΑΤ, δηλαδή να περιφρουρούν και να προστατεύουν τα δημοσιογραφικά θεωρεία, έτσι ώστε οι συνάδελφοι να κάνουν απερίσπαστοι της δουλειά τους
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αποχαιρέτησε τον Καμπελά ο Ροντινέι: «Μέγιστος σεβασμός για σένα, είσαι κομμάτι της οικογένειας του Ολυμπιακού»

Τσακίρης: «Ατελείωτο πάρτι μετά την πρόκριση στη Νέα Φιλαδέλφεια - Απόλυτα επιτυχημένος ο Νίκολιτς»

Τσορμπατζόγλου: «Κίνηση για το μέλλον του ΠΑΟΚ ο Σαρρής - Στόχος ένας παίκτης για τις θέσεις της επίθεσης»

Δεσύλλας: «Ελπίδες για Πάντοβιτς ενόψει Τούμπας - Η άμυνα και το ερωτηματικό για τα 6άρια»

Η έκρηξη στο 3-2, το φιλί Ηλιόπουλου σε Πινέδα και ο χαμός στ’ αποδυτήρια: Η παρακάμερα του ΑΕΚ-Κραϊόβα

Τσανάκας: «Με αυτή την ενδεκάδα για να κλείσει καλά το 2025 ο Ολυμπιακός»

Χιμένεθ: «Πρέπει να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί επιθετικά»

Επιστροφή Χάμουλιτς και Κάργα στην αποστολή του Βόλου ενόψει Παναιτωλικού

ΠΑΟΚ: Έτοιμος για Παναθηναϊκό ο Ζίβκοβιτς

Παναιτωλικός: «Έφυγε» η μητέρα του προέδρου της ΠΑΕ, Μάκη Μπελεβώνη