Τελικά το εννοούσαν!

Η απαίτηση 100 οπαδών της ΑΕΚ η αποστολή της ομάδας να πάει στο ΟΑΚΑ με… τον ίδιο τρόπο που γύρισε από τη ντροπή του «Καραϊσκάκη» δεν ήταν μόνο συμβολική!

Οι «διαπραγματεύσεις» Χιμένεθ και αρχηγών δεν άλλαξαν γνώμη στον κόσμο κι έτσι παίκτες και προπονητικό τιμ έφτασαν με ταξί στο γήπεδο για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο!

Η παρουσία των οπαδών στο ξενοδοχείο με τη συνοδεία πέντε ταξί αρχικά εξελήφθη ως ειρωνεία για τον τρόπο που επιλέχθηκε να φυγαδευτεί η ομάδα μετά το διασυρμό του «Καραϊσκάκη». Αποδείχθηκε, ωστόσο, 100% κυριολεκτική απαίτηση από την ομάδα.

Η παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ και των αρχηγών (Λυμπερόπουλου, Καφέ, Μάκου, Γεωργέα) -και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για «ρεζιλίκι» και «επηρεασμό της ομάδας πριν το παιχνίδι»- δεν φάνηκαν αρκετά για να αλλάξουν γνώμη στους οπαδούς.

Χαρακτηριστικός ο διάλογος του Μανόλο Χιμένεθ με εκπροσώπους των οπαδών:

- Πώς γυρίσατε από το Καραϊσκάκη μετά τον Ολυμπιακό;
- Γυρίσαμε με ταξί.
- Γιατί;
- Δεχθήκαμε πληροφορίες ότι υπάρχει κόσμος στο προπονητικό κέντρο και στο ξενοδοχείο. Μας είπαν από την Αστυνομία να μην πάμε γιατί υπάρχει φόβος επεισοδίων.

- Ποτέ στην ιστορία της ΑΕΚ δεν έχουμε σπάσει πούλμαν της ομάδας. Αυτά γίνονται σε άλλες ομάδες! Μπορείτε να ρωτήσετε τον Παντελή Καφέ που ήταν και στον Ολυμπιακό. Η απόφασή μας είναι να πάτε με ταξί στο γήπεδο και αυτό δεν αλλάζει. Είναι μια ηθική δικαίωση και να νιώσετε στο 1/10 την ντροπή που νιώσαμε εμείς μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

- Αυτό δεν είναι καλό να γίνει για την ομάδα. Δεν είναι καλό για την ιστορία της ΑΕΚ. Έχω διαβάσει την ιστορία της ΑΕΚ και ξέρω τι σημαίνει ΑΕΚ, αλλά αυτό που θέλετε να γίνει σήμερα δεν θα κάνει καλό στην ομάδα και στην ιστορία της. Οι υπόλοιπες ομάδες θα γελάνε με αυτό που θα γίνει σήμερα.

Ζητώ συγγνώμη από όλους, από τον καθένα προσωπικά, μπορώ να ζητήσω χίλια συγγνώμη. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Δεν φταίνε οι παίκτες. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι για να επαναφέρουμε την ΑΕΚ στους τίτλους και να πάρουμε το Κύπελλο. Όταν τελειώσει η χρονιά θα μιλήσω και θα τα πω όλα, αλλά τώρα δεν θα πρέπει να γίνει αυτό, γιατί θα κάνει κακό στην ομάδα.

Ακόμα και μετά τη συζήτηση, όμως, οι οπαδοί φάνηκαν αμετακίνητοι. Επιμένοντας, λοιπόν, ότι η ομάδα θα έπρεπε να πάει με τα ταξί στο γήπεδο, ώστε να καταλάβει ένα μέρος της ντροπής που ένιωσαν μετά το ματς του Φαλήρου και -με την ώρα έναρξης του αγώνα με τον Ατρόμητο να πλησιάζει επικίνδυνα- ελήφθη τελικά η απόφαση να ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Έτσι, τόσο ο Χιμένεθ και οι συνεργάτες του, όσο και οι ποδοσφαιριστές μπήκαν στα ταξί και -με το πούλμαν και τις αποσκευές να τους ακολουθεί- έφτασαν πριν από λίγη ώρα στο ΟΑΚΑ! Εκεί αποβιβάστηκαν χωρίς περαιτέρω προβλήματα, την ίδια ώρα που αρκετοί από τους οπαδούς είχαν συγκεντρωθεί ήδη έξω από τα επίσημα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της διοίκησης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.