Την πρώτη του προπόνηση μετά τη διακοπή λόγω εορτών έχει σήμερα ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επιστρέφουν στην αγωνιστική… ρουτίνα μία μόλις ημέρα μετά το Πάσχα, αφού ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θέλει να συνεχίσει τη μίνι προετοιμασία που έχει ξεκινήσει ενόψει των πλέι οφ, όπου μοναδικός στόχος είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν.

Η αγωνιστική εικόνα του «τριφυλλιού» στις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας της Σούπερ Λίγκας δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή και ο Φερέιρα γνωρίζει ότι με τέτοιες εμφανίσεις, το βαθμολογικό αβαντάζ των δύο βαθμών από την ΑΕΚ και των τριών από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό Βόλου, ίσως, δεν είναι αρκετό. Ο Πορτογάλος ξέρει πόσο σημαντική, τόσο για το πρεστίζ της ομάδας, όσο και για τα οικονομικά της, είναι μια πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και για το λόγο αυτόν θέλει να παρουσιάσει όσο το δυνατόν πιο έτοιμο το σύνολό του.

Στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ, ο Φερέιρα δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μπουμσόνγκ και Καντέ, οι οποίοι είχαν αποβληθεί στον τελευταίο αγώνα της κανονικής διάρκειας, αλλά και του Λέτο, ο οποίος συμπλήρωσε δέκα κίτρινες κάρτες και εκτός της πρεμιέρας των αγώνων κατάταξης, θα χάσει και τη δεύτερη αγωνιστική.

Ακολουθεί Γ.Σ. και πωλήσεις

Εκτός από τα αγωνιστικά, στον Παναθηναϊκό αναμένεται με ενδιαφέρον και η Γενική Συνέλευση που πρόκειται να γίνει στις 6 Μαΐου, κατά πάσα πιθανότητα, δύο ημέρες πριν την έναρξη των πλέι οφ. Σε αυτήν θα αποφασιστεί το αν και κατά πόσο θα αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο του συλλόγου, από το οποίο εξαρτάται και ο μελλοντικός σχεδιασμός. Αν μπουν τελικά τα 15 εκατομμύρια ευρώ από τους μετόχους, οι πωλήσεις παικτών θα είναι μειωμένες, ενώ σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα υπάρχουν… διαρροές.

Πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση είναι ο Σεμπάστιαν Λέτο, για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού, με τον μάνατζέρ να γυρνάει την Ευρώπη μαζεύοντας προτάσεις. Βασικότερος διεκδικητής του Αργεντινού μεσοεπιθετικού είναι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας του Κάρλος Φρέιτας, η οποία ωστόσο προσφέρει περί τα 3-4 εκατομμύρια ευρώ, με τους «πράσινους» να μην συζητούν με λιγότερα από 5, από τη στιγμή που η Λίβερπουλ διατηρεί και ένα ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη, της τάξης του 20%.

Από τους υπόλοιπους παίκτες, ο Αλέξης Τζόρβας «ψάχνεται» στην Ιταλία, ενώ και για τον Σωτήρη Νίνη υπάρχει ενδιαφέρον. Όσον αφορά τον Τζιμπρίλ Σισέ, διάθεση της διοίκησης του «τριφυλλιού» είναι να τον διατηρήσει στο ρόστερ της ή στη χειρότερη περίπτωση να τον πουλήσει για ένα ποσό κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

*Δεν αποκλείεται μέσα σε αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη να φτάσει στον Παναθηναϊκό πρόταση για τον Τάσο Λαγό από την αγγλική Λέστερ.

Νίκος Μάρκου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την γκέλα της ΑΕΚ και τις νίκες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ

Γρηγορίου: «Το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού και το πέναλτι στον Αλφαρέλα αποτελούν αλλοίωση αποτελέσματος»

Μπενίτεθ: «Έπρεπε να κάνουμε τροποποιήσεις, αλλά φάνηκε πόσο ομάδα είμαστε - Μεγάλη επίδραση ο Ταμπόρδα»

«Bράζουν» στον Άρη με διαιτησία και Λανουά: «Nα πάρει το πρώτο αεροπλάνο και να επιστρέψει στην πατρίδα του»

Τσορμπατζόγλου: «Δίκαιη και καθαρή νίκη για τον ΠΑΟΚ - Τα δεδομένα για τους τραυματίες Κένι-Γερεμέγεφ»

Ζίβκοβιτς: «Θα μας βοηθήσουν όσοι επιστρέφουν, δεν γίνεται να ξεκουραστείς σε 3-4 μέρες...»

Τσέριν: «Αυτή η εβδομάδα ήταν σημαντική - Μεγάλη τιμή που ήμουν αρχηγός»

Κάκωση ποδοκνημικής η πρώτη εκτίμηση για Κένι, καθησυχαστικοί στον ΠΑΟΚ

Οι χρυσές αλλαγές και ο «Μίδας» Τετέι: Τα highlights της νίκης του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άρη

Αθανασίου: «Είχε κυνισμό ο Παναθηναϊκός - Η μπάλα βλέπει τον Τετέι και πάει μόνης της στα δίχτυα»