Αν υπήρχε παράδεισος για τους παίκτες του Pro Evolution Soccer 2011 στην Ελλάδα σίγουρα θα ήταν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα PES League που διοργανώθηκε φέτος για τέταρτη χρονιά. Το Σάββατο 14/5, στα Ster Cinemas του Αγίου Ελευθέριου, περίπου 128 παίκτες, που ξεχώρισαν στα φετινά «Pepsi MAX PES Tour», πάλεψαν μέχρι… τέλους για δόξα, χρήμα και για τις δύο θέσεις που οδηγούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα PES 2011!

Όσοι παίκτες έφτασαν στο τελικό τουρνουά που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της «Reload Entertainment» κληρώθηκαν σε ομίλους των τεσσάρων και μόνο οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου προκρίθηκαν. Στις φάσεις knock-out που ακολούθησαν ίσχυε το σύστημα «double elimination», όπου αυτός που έχανε στους γύρους knock-out πήγαινε στον πίνακα ηττημένων, ενώ αυτοί που προκρίνονταν συνέχιζαν κανονικά στον πίνακα των νικητών.

Όσοι ήταν στον πίνακα των ηττημένων, μπορούσαν να φτάσουν στον τελικό αλλά όποιος έφτασε μέχρι εκεί, έπρεπε να νικήσει δύο φορές τον αντίπαλό του -που ερχόταν από τους νικητές- για να κατακτήσει τον τίτλο. Ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και η SPORTDAY ως χορηγοί επικοινωνίας βρέθηκαν εκεί και σας μεταφέρουν όλα όσα έγιναν.

Ο μεγάλος τελικός και ο «MirallasG7»

Στον τελικό αναμετρήθηκαν οι Σπύρος «MirallasG7» Τουρναβίτης και Δημήτρη «Jim21» Σιδηρόπουλο με τον πρώτο να νικά 3-2 με ανατροπή μετά το 0-2 του πρώτου 25λεπτου. Παρά το γεγονός ότι ο «Jim21» αναδείχθηκε δεύτερος δεν θα μπορέσει λόγω ενός προσωπικού προβλήματος να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο του καλοκαιριού και έτσι τη θέση του θα πάρει ο τρίτος του τουρνουά, Αναστάσιος «Akis_333» Παππάς. Αμφότεροι επέλεξαν να αγωνιστούν με την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Στόχος μου να το σηκώσω»

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην SPORTDAY ο πρωταθλητής του PES League, Σπύρος «MirallasG7» Τουρναβίτης, λίγο μετά τη λήξη του τελικού παραδέχθηκε ότι ακόμα και μετά το 2-0 δεν αγχώθηκε και κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, ενώ αναφέρθηκε και στο Παγκόσμιο όπου θα συμμετάσχει ως πρωταθλητής Ελλάδας.

-Στον τελικό έχανες με 2-0. Πως τελικά κατάφερες να το γυρίσεις και να πάρεις το τρόπαιο;

«Αυτό δεν ξέρω πως έγινε. Από την έναρξη του ματς μέχρι και τις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου μπήκα πολύ παγωμένα και στο ημίχρονο έχανα 2-0. Στο δεύτερο μέρος είχα και τους φίλους μου από τη Θεσσαλονίκη που με εμψύχωναν και μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα έβαλα τρία γκολ».

-Μετά το 2-0 πως ένιωθες;

«Άρχοντας! Το να κερδίσεις με 1-0 δεν λέει κάτι, ενώ αν το γυρίσεις από 0-2 σε 3-2, εκεί σε παραδέχονται».

-Ποιος είναι ο στόχος σου για το παγκόσμιο του καλοκαιριού;

«Εφόσον ξέρεις ότι στο παγκόσμιο δεν υπάρχει κάποιο έπαθλο, εκεί παίζεις πιο πολύ για τη δόξα. Ο στόχος μου είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ και αν είναι δυνατόν να το σηκώσω. Πιστεύω ότι εγώ και ο Άκης έχουμε πολλές πιθανότητες».
Από τη μεριά του, ο Αναστάσιος «Αkis_333» Παππάς που αναδείχθηκε «Player of the Year» και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο μίλησε για το επίπεδο του PES League 2011.

-Ποιο είναι το φετινό επίπεδο του πρωταθλήματος και ποιοι είναι οι δικοί σου στόχοι για το Παγκόσμιο;

«Φέτος το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Εγώ προσωπικά φοβάμαι πιο πολύ την Πορτογαλία που το σήκωσε πέρυσι και τις Γερμανία, Αγγλία και Ιταλία που είναι παραδοσιακές δυνάμεις. Ο στόχος μου είναι να το σηκώσω και θα παλέψω μέχρι τέλους».

Η Ρεάλ και η φανέλα του Μέσι

Δώρα, χρήματα και πολλές εκπλήξεις περίμεναν όσους ξεχώρισαν στους τελικούς. Συνολικά δόθηκαν χρηματικά έπαθλα αξίας 2.500 ευρώ, ενώ ο πρώτος του τουρνουά πήρε 300 ευρώ, ο δεύτερος 200 ευρώ και ο τρίτος 100.

Παράλληλα, ο παίκτης που κατέκτησε τον τίτλο «Player of the Year», έτσι όπως ψηφίστηκε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα (pes-league.gr), πήρε μία φανέλα της Μπαρτσελόνα με την υπογραφή του Λιονέλ Μέσι, ενώ άλλες δύο ίδιες φανέλες δόθηκαν μετά την ολοκλήρωση των τελικών. Μία με κλήρωση στους παρευρισκόμενους και άλλη μία στον «Best new comer player». Tα δώρα περιελάμβαναν και 50 μπάλες.

Στο PES LEAGUE 2011 την τιμητική της είχε η Ρεάλ Μαδρίτης, αφού οι περισσότεροι παίκτες επέλεξαν τους «μερένχες» προκειμένου να έχουν περισσότερες πιθανότητες να ξεχωρίσουν. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βγάζει… φωτιές, οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα ήταν… ριψοκίνδυνη. Ωστόσο, υπήρχαν και αυτοί που επέλεξαν την Μπαρτσελόνα, την Τσέλσι ή ακόμα και την Μαρσέιγ!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube