Στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου καταφθάνει πλήθος κόσμου, πραγματοποιείται αυτή την ώρα η τελετή έναρξης των Special Olympics.
Εκεί, βρίσκονται, ήδη και παρελαύνουν οι αποστολές των 183 χωρών, με τους αθλητές, τους προπονητές και τα μέλη τους να μεταφέρουν το μήνυμα για σεβασμό στη διαφορετικότητα, βροντοφωνάζοντας: «Είμαι μέσα»!
Απών ο Γιώργος Παπανδρέου -χωρίς να υπάρχει επίσημη πληροφόρηση- πιθανότατα, για να αποφύγει τη γιούχα, αφού στην τελική πρόβα της τελετής έναρξης αποδοκιμάστηκε έντονα!
Ο κ. Παπανδρέου ήταν να μιλήσει στην τελετή έναρξης -αυτό, τουλάχιστον, αναφέρεται στο πρόγραμμά της- ωστόσο… Γιώργο περιμέναμε και Γιώργο δεν είδαμε!
Από εκεί και πέρα, το pre-show της τελετής έναρξης παρουσίασαν, ο ηθοποιός, Γιώργος Καπουτζίδης, η δημοσιογράφος, Πόπη Τσαπανίδου και ο ιστιοπλόος, Γιάννης Στρατηγόπουλος, ενώ την έναρξη των Special Olympics θα κηρύξει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Αυτή τη στιγμή, μουσικά συγκροτήματα προετοιμάζουν τους θεατές γι' αυτό που θα ακολουθήσει, αφού τη «σκυτάλη» θα πάρουν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Βανέσα Γουίλιαμς, αλλά και ο Έλληνας τενόρος, Μάριος Φραγκούλης.
Τη μουσική επένδυση της βραδιάς έχει αναλάβει ο θρύλος της μουσικής, Στίβι Γουόντερ και ο τενόρος, Βιτόριο Γκριγκόλο, ο οποίος, μαζί με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, θα ερμηνεύσει ζωντανά, σε παγκόσμια, πρώτη μετάδοση, το ειδικά γραμμένο από τον Στέφανο Κορκολή, επίσημο τραγούδι των αγώνων. Ειδικές παρουσιάσεις θα κάνουν η Μαρία Μενούνος και η Κινέζα ηθοποιός, Ζανγκ Ζιγί.
Στα αξιοσημείωτα της βραδιά, ο Γιάο Μινγκ, που… ξεχώριζε!
Το sport-fm.gr βρίσκεται στο Παναθηναϊκό στάδιο και σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από τη γιορτή που έχει στηθεί εκεί.