Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο 13ο «Σαμαρτζίδης Καπ» η Εθνική πόλο των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε τη συντριβή με 12-5, από την Ουγγαρία -στον τελευταία αγώνα του τουρνουά που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή- και κατελαβε την τρίτη θέση.
Οι Ούγγροι πήραν «κεφάλι» από το πρώτο οκτάλεπτο, όταν και προηγήθηκαν με 6-3. Οι παίκτες του Ντράγκαν Άντριτς δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, έμειναν στο μηδέν στο δεύτερο και τρίτο οκτάλεπτο και επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να "κλειδώσουν" τη νίκη.
Στο άλλο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, οι Ισπανοί επικράτησαν της Ρωσίας με 10-5.
Όσον αφορά στο τουρνουά; Πολυτιμότερος παίκτης και πρώτος σκόρερ με 8 τέρματα, αναδείχθηκε ο Πέτερ Μπίρος της Ουγγαρίας, ενώ καλύτερος τερματοφύλακας ο Ινιάκι Αγκιλάρ της Ισπανίας.
Τα οκτάλεπτα: 3-6, 0-1, 0-3, 2-2
Ελλάδα (Άντριτς): Μιράλης 1, Κολόμβος 1, Φουντούλης Γ. 3
Ουγγαρία (Κέμενι): Γκορ-Νάγκι 1, Μαντάρας 3, Ντένες Βάργκα 3, Ντάνιελ Βάργκα 1, Μπίρος 3, Χαράι 1
Βαθμολογία
1. Ουγγαρία 9 (30-16)
2. Ισπανία 6 (23-19)
3. Ελλάδα 3 (19-27)
4. Ρωσία 0 (18-28)